Suomen Cup 2002
Miehet

2002-2003


1. kierros
Haapavesi 31.8.2002
SC MuPa - OSB
1-6
Nettamo, Nuolioja 0+1
SC MuPa - KaPePo
6-0
Nuolioja 1+1, Nettamo, Räihä, Mustapää, Tiitinen, Räihä, Remes, Lahtinen 0+1, Mäkelä 0+1
SC MuPa - OYUS
3-7
Jussila 0+3, Nuolioja, Remes, Alajoki
     
SC Muden Pallo pelasi Suomen cupin ensimmäisen kierroksen ottelunsa Haapavedellä 31.8. Kovatasoisessa turnauksessa ennakkosuosikit lopulta pitivät pintansa ja menivät jatkoon. OSB ja OYUS osoittautuivat astetta ja yhtä (3-) divisioonaa paremmiksi.
Kajaanin Pelipojilla oli ainakin lukumäärältään suurin kokoonpano, sekä äänekkäimmät kannattajat, mutta rutiininpuute ei vielä riittänyt 5-divisioonassa aloittavalle joukkueelle.

Kauden ensimmäinen ottelu alkoi MuPan osalta kehnosti. Kesäterässä ollut joukkue ei pystynyt antamaan OSBn rutinoituneelle porukalle vastusta kuin vasta kolmannessa erässä, ja siinäkin maalit jäivät tekemättä MuPan osalta. OSB iski vahvasti vastaiskuista sekä erikoistilanteista, eikä MuPan peli käynnistynyt kunnolla missään vaiheessa. Vain maalivahti Hannulan otteet pitivät numerot juuri ja juuri siedettävinä MuPan osalta. Ottelu 1-6 OSBlle.

Toiseen peliin MuPa lähtikin sitten tappiosta sisuuntuneena ja vahvalla asenteella. Lisäksi maalissa debytoi ensimmäisessä virallisessa salibandyottelussaan Harri Eksymä, ja hyvin debytoikin. Vakuuttava nollapeli, lukuisia huipputorjuntoja, omien pelaajien virheiden paikkauksia sekä kaikin puolin vakuuttavaa peliä tulokkaalta. Hyökkäyspelikin MuPalla lähti toimimaan mukavasti, varsinkin toisen maalin jälkeen, jonka KaPePo potki omaan maaliin. Viimeisessä erässä verkko heilui vauhdikkaan Kajaanilaisporukan päässä neljästi. Maaleista vastasivat Mustapää, komealla kaukolaukauksella Räihä, huikean nousun päätteeksi mailataituripuolustaja Tiitinen, joka teki kautta aikain ensimmäisen maalinsa MuPan paidassa, sekä komean yhdistelmän päätteeksi Remes. SC MuPa ja Harri Eksymä 6, Kajaanin Pelipojat 0.

Viimeiseen peliin riittikin sitten panosta molemmille joukkueille OYUS ja MuPa ratkaisivat viimeisen jatkopaikan keskinäisellä pelillä. Ottelu oli 7. ensimmäistä ja yhtä viimeistä minuuttia lukuunottamatta tasainen, sillä OYUS karkasi 6 ja puolessa minuutissa jo 3-0 johtoon. MuPa heräsi tämän jälkeen, ja loppupeli olikin tasaista vääntöä, ja molemmilla oli omat paikkansa. MuPa pääsi aina kuitenkin vain 2 maalin päähän, ja lopussa OYUS iski ensin tyhjiin MuPan yrittäessä kavennusta 2 miehen ylivoimalla ilman maalivahtia, sekä vielä loppuun yhden maalin mupalaisten jo odotellessa pelin loppua. Ottelun komein maali oli kiistatta MuPaan Hollannista palanneen Teemu Alajoen tyly yläriman kautta ylänurkkaan viimestelemä 3-5 -kavennus. Numerot 3-7 OYUSille mairittelevat kenties hieman enemmän OYUSia, mutta joka tapauksessa parempi joukkue jatkoon toiselle kierrokselle OSBn seuraksi.

Kaikenkaikkiaan turnaus oli MuPalta hyvä, ensimmäisen pelin kahta erää sekä OYUS-pelin 8 minuuttia lukuunottamatta. Jatkossa asenteen ja yrityksen on syytä olla heti alkuun samaa luokkaa kuin mm. KaPePo-ottelussa, muuten 4-divisioonassa ei juhlita.