Suomen Cup 2003
Miehet

2003-2004


1. kierros
Kajaani 6.9.2003
SC MuPa - OSB
1-3 (0-1,1-0,0-2)
Jussila, Valtanen 0+1
SC MuPa - Nibacos
1-3 (0-0,0-1,1-2)
Remes, Jussila 0+1
SC MuPa - KaPePo
3-1 (2-0,1-0,0-1)
Jussila 1+1, Suvanto, Alajoki
     
SC Muden Pallo pelasi Suomen cupin turnauksen Kajaanissa 6.9. Turnauksessa kohdattiin 3 joukkuetta, jotka kaikki arveltiin enemmän tai vielä enemmän koviksi vastuksiksi. Tiukkojen pelien jälkeen MuPa tuli lohkossaan kolmanneksi ja jatkopaikka jäi haaveeksi.

Ensimmäisessä ottelussa vastaan tuli tutuin joukkue, OSB, eli Oulun Salibandy 3-divisioonasta. Joukkue pelasi vain yhdeksällä miehellä tutulla tyylillä, eli vastaiskuja viljellen ja tarkasti puolustaen. Avausmaali tulikin vastaiskusta, jokseenkin onnekkaasti, kun pallo kimposi laukauksesta toisen pelaajan selän kautta maalivahti Eksymän yli maaliin. Ensimmäinen erä oli muuten varsin tasaväkinen vääntö, mupan pitäessä hieman enemmän palloa tosin saaden muutaman paikan vastustajan maalille. MuPan päässä OSB iski aina tilaisuuden tullen terävästi, mutta tauolle mentiin tilanteessa 0-1.

Toisen erän alkuun MuPa sai ylivoiman, jota ehdittiin pelata vain 13 sekuntia. Jussilan kaukolaukaus pomppi Rahikkalan pohkeen ja tolpan kautta sisään, ja MuPa sai tasoituksesta lisää virtaa. Toinen erä oli MuPan hallintaa, mutta maalipaikoissa hätäiltiin hivenen. Laukaukset menivät joko yli maalin tai hyvin torjuneen OSB-vahdin ulottuville.

Viimeinen erä oli edelleen vauhdikas ja tasainen. MuPalla oli omat paikkansa, mutta OSB pääsi iskemään maalin edestä ensin erän alkupuolella, ja vielä muutama minuutti ennen loppua, ja vei voiton niukasti ja harmittavasti paremman viimeistelynsä ansiosta maalein 3-1.

Positiivista pelissä oli joukkueen, erityisesti puolustajien pallollinen peli sekä maalivahti Eksymän varmat otteet.

Toisessa pelissä MuPa kohtasi ennakolta kovimman vastuksen, kokkolalaisen Nibacosin 2-divisioonasta. Otteluun MuPa lähti puolustamaan tarkasti, ja maaliin asteli ensimmäiseen viralliseen otteluunsa tulokas Jarkko Vanhala. Mies torjuikin maalissa kuin vanha tekijä pitsabuffettitiketti mielessään. Nibacos hallitsi peliä koko 45 minuuttia, mutta MuPa puolusti uhrautuvasti viimeisenä lukkonaan Vanhala. Lisäksi Nibacosin viimeistely oli suunnilleen samaa luokkaa kuin MuPalla OSB-pelissä.

Nibacoksen hallinta tuotti tulosta vasta toisen erän lopussa, kun pieni nukahdus maalin edessä ja takana antoi kokkolalaisille maalin johdon. MuPan peli pysyi kuitenkin hyvin kasassa, ja joukkue kesti muun muassa 3 alivoimaa puhtaasti ja jopa kohtalaisen helposti.

Kolmas erä jatkoi tuttua kaavaa. MuPa sai koko ottelussa kaikki maalipaikkansa vastaiskuista tai Nibacosin hölmöilyistä ja avausvirheistä. Samoin kävi 36 minuutin kohdalla, kun hyvän karvauksen päätteeksi Jussila syötti maalin takaa Remekselle joka sijoitti pallon Nibacosvahdin alta verkkoon. Tasatulos kesti 42. minuutille. Nibacoshyökkääjä runnoi laidasta väkisin keskelle ja survoi pallon maaliin Nibacospenkin helpotukseksi. Vielä reilu minuutti ennen loppua Nibacos sai kolmannen maalin ohjauksella maalin edestä.

MuPa saattoi olla otteluun tyytyväinen, ainakin puolustuksen osalta. Hyökkäyspäässä tila oli vähissä, ja taito- ja kovuusero näkyi kokkolalaisten eduksi. Lisäksi mupalaisten laukaukset olisivat saaneet lähteä herkemmin. Paikkoja mupalla oli vajaa kymmenkunta, joista muutama selkeä maalipaikka. Nibacosilla vastaavat lukemat lienevät jotain 50/20, mikä kuvannee sekä mupapuolustuksen ja maalivahtipelin hyvyyttä ja Nibacoshyökkääjien sihdin kehnoutta.

Viimeinen peli oli ennakolta helpointa vastustajaa, Kajaanin Peli-poikia vastaan. Ottelu olikin MuPalla hyvin kontrollissa. Kajaanilaiset pitivät palloa hyvin, mutta hyökkäykset pysähtyivät usein jo karvaukseen. Maalipaikkoja joukkue alkoi saada vasta loppuvaiheessa peliä. MuPa sai parhaat paikkansa ensimmäisen erän lopussa ja toisessa erässä, ja käytti niistä hyväkseen 3. Ensin ensimmäisen erän lopussa Jussila karkasi puolittain laidasta, heti sen jälkeen Suvanto pyörähteli itsensä keskeltä maalipaikkaan, ja saman kolmiminuuttisen sisään, tosin toisen erän puolella Alajoki pisti pallon maalin edestä verkkoon. KaPePo kavensi vielä kolmannessa erässä vapaalyönnistä, mutta loput paikat hoiti Eksymä tai mupapuolustus. Varsinkin loppua kohden MuPa joutui enemmän ja enemmän puolustuskannalle kahden kentällisen alkaessa väsyä Kapepolaisten noin sataa kentällistä vastaan. Joukkuepuolustus pysyi kuitenkin hyvin kasassa, ja loppunumerot päivän tuloksella 3-1 saivat aikaan MuPalle huikean nousun - jälkipeleissä.

Turnauksessa oli siis paljon positiivista. Asenne ja puolustuspeli, erityisesti maalivahtipeli, oli kohdallaan. Pallo liikkui myös isolla kentällä mukavasti. Miinuspuolelle menee hyökkäyspeli ja viimeistely oikeastaan kaikissa peleissä. Tästä on kuitenkin hyvä jatkaa kautta silmällä pitäen, vaikka kuten tavallista mitään johtopäätöksiä tulevistä peleistä ei näiden tulosten valossa kannata vetää. Joka tapauksessa koko joukkue ja varsinkin uudet tulokkaat, Harri Partanen puolustuksessa ja Jarkko Vanhala maalissa pelasivat mainiosti.