Suomen Cup 2004
Miehet

2004-2005


2. kierros
18.9. Nilsiä
SC MuPa - SB Savo
0-9 (0-3,0-3,0-3)
-
SC MuPa - LeBa-96
2-10 (0-3,0-1,2-6)
Kangas 2, Partanen 0+1, Rahikkala 0+1
SC MuPa - LeBa-96 II
4-3 (3-1,0-0,1-2)
Rahikkala 2+1, Kangas 1+1, Valtanen, Jussila 0+1
     
SC Muden Pallon toisen kierroksen turnaus Nilsiän parketilla sujui anttimuurismaisesti minimitavoitteen mukaisesti. Kolmessa ottelussa takkiin tuli 1-divisioonan SB Savolta ja 2-divarin LeBa-96:lta varsin selvästi. Viimeisessä pelissä 9 kenttäpelaajan iskujoukko taisteli sitten makoisan Viime Hetken Suuren Voiton (tm) 3-divarissa pelaavasta LeBa-96:n kakkosmiehistösä.

Jo perjantaina Varpaisjärvelle saapunut harvalukuinen MuPajoukko vääntäytyi sankariheviin pirteästi heränneenä Nilsiään 30 kilometrin päähän pelaamaan ensimmäisen pelin jo kymmeneltä aamusella. Vastassa oli ennakkoon kovin vastus, isäntäjoukkue SB Savo, jonka nopeus, pallon siirtely ja pelivarmuus oli "hieman" mupalaisia parempaa. Puolustuksessa punamustat kuitenkin jaksoivat vääntää ansiokkaasti, ja lukemat pysyivät juuri ja juuri siedettävinä. Merkkausvirheitä tuli savolaisten hyvyyden sekä välillä mupalaisten nukahtelun ansiosta. Maalissa Vanhala esitti muutaman huippupelastuksen ja piti osaltaan jokaisen erän päästettyjen maalien määrän kolmessa. Hyökkäyspäässä paikkoja oli kourallinen, joista kuparista ei saatu puhkottua.

Toisessa pelissä tukkaan tuli Lehmon ykkösporukalta. Pelin alku nukuttiin, ja 2 nopeaa maalia ennakoivat kunnon selkäsaunaa. Onneksi porukka ryhdistäytyi, ja toisen erän loppuun asti puolustuspeli toimi samalla kun LeBan hyökkäys tökki. Erän loppuun tuli vielä yksi omiin, ja toinen erä meni 2-divarilaisille 0-1. Hyökkäyspäähänkin MuPa sai paikkoja enemmän kuin ensimmäisessä ottelussa, mutta viimeistely ei kovin kohdallaan ollut.

Kolmas erä oli sitten MuPalta päivän huonoin. LeBa teki 6 maalia, mupalaisten väsyessä. Vaikka MuPa pelasi paremmin kuin ensimmäisessä pelissä, tuli silti omiin maali enemmän kuin SB Savoa vastaan. Sentään hyökkäyksessä osuttiin kahdesti. Molemmista maaleista vastasi tulokas Aki Kangas, joka pisti pallon kahdesti etuyläkulmaan.

Viimeinen ottelu olikin sitten 3-divarin LeBan kakkosjoukkuetta vastaan. Alkulämmittelyn lönnimisen ja koomailun jälkeen itse pelissä MuPa sai aikaan pienimuotoisen ihmeen nimeltä ryhtiliike, ja koko joukkue taisteli voitosta alusta asti tosissaan. Pelissä MuPa ei kertaakaan ollut tappiolla, ja voittomaali tuli makeasti vain 46 sekuntia ennen ottelun loppua.

Ensimmäisessä erässä MuPa siirtyi johtoon tasan 3 minuutin kohdalla. Rahikkala laittoi pallon takayläkulmaan. Kentällinen Kangas-Jussila-Rahikkala saikin ottelussa hyökkäyspeliin järkeä sitä enemmän mitä pitemmälle peli eteni. Osin vastustajan heikkouden ja osin yhteispelin määrän lisäännyttyä. Kun omissakaan kentällä ei soinut hyökkäysinnosta huolimatta ensimmäisten otteluiden malliin, pysyi peli toisen kentällisen, Valtanen-Alajoki-Mäkelä jatkaessa sitkeää puolustamista omassa päässä hyvin kasassa.

Toinen kentällinen sai myös hyökkäyksessä enemmän aikaan. Kankaan vietyä päivän kolmannella maalilla MuPan 2-1 johtoon, kun LeBa oli ensin tasoittanut vastaiskusta, ohitti Valtanen laidassa LeBa-pakin ja pisti pallon hyväksi koettuun takayläkulmaan vain 6 sekuntia ennen erän loppua.

Toisessa erässä alun hieman kankeasti liikkuneet lebalaiset paransivat peliään. Vaikka LeBa piti palloa enemmän, jäivät todelliset maalipaikat melko vähiin MuPan puolustaessa uhrautuvasti. Todelliset paikat hoitikin sitten Vanhala puolustajakolmikon Partanen-Kärki-Eksymä avulla erässä virheittä. Leban hyökkäillessä MuPa iski välillä terävästi vastaan, mutta maaleitta jäätiin tällä kertaa molemmissa päissä.

Viimesen erän mupalaiset sitten juoksivat luksusmökin sauna ja kaasugrilli silmissä kiiluen. Kerrankin homma hoidettiin vaikka kenelläkään tuskin oli yhtään lisää virtaa jäljellä pelin päätyttyä. Leba pyöritti välillä vahvasti MuPan päädyssä, ja kavennuksen jälkeen tasoitus tuli ilman maalivahtia aikalisän jälkeen ajassa 43.47. Tasoihin peli ei päättynyt, ja tällä kertaa saunan lauteilla saatiin parannella kipeitä lihaksenpaikkoja makoisa voitto taskussa.

MuPa nimittäin sai Lebapakin harkasyötöstä hyvän hässäkän vastustajan päätyyn heti aloituksen jälkeen, ja hässäkän päätti Rahikkalan millintarkka laukaus samaan paikkaan kuin ensimmäisessä erässä. Vaikka vielä erän lopussa Leba painoi pelin MuPan päätyyn kuudella miehellä, jäi maalin ansaittu voitto lopputulokseksi.

Kolmas sija lohkossa oli siis tyydyttävä tulos. Viimeisen pelin voitto potki jälkipeleihin mukavasti potkua. Kokonaisuutena joukkue pelasi hyvällä asenteella niin peleissä kuin illallakin, ja samaa asennetta kaivattaisiin myös tulevalla 4-divarikaudella. Onnistujia oli siis tällä kertaa useampi. Maalissa Vanhala otti lukuisia haamukoppeja, hyökkäyksessä Kankaalla oli sihti kohdallaan, ja puolustuskolmikosta Eksymä pelasi myös ensimmäiset viralliset pelit kenttäpelaajana ja hoiti hommansa mallikkaasti rymistellen samaan tapaan kuin jälkipelien jenkkifutisottelussa yön pimeydessä...

Salibandyliiton Suomen cup -sivusto: Itä-Suomen lohko.
LeBa-96:n kotisivut.