Suomen Cup 2006
Miehet

2006-2007


Jäätävä esitys

SC Muden Pallon YleX-cup päättyi ensimmäiselle kierrokselle. Lohkosta jatkoon menivät KeLy ja Raapo SBT. Kolmannen sijan otti SC MuPa ennen SBT PuRyä ja Spartak:ia.

Lauantain ensimmäiseen peliin lähdettiin kahdella kentällisellä. Negatiivisia puolia aamuun toivat sairastumiset ja muut poisjäännit 3 puolustajan ja 4 hyökkääjän ja maalivahdin ollessa tavalla tai toisella estyneitä cupotteluihin. Positiivista sen sijaan oli se että lentosotamies Mikko Jussila saatiin urheiluvapaalle Tikkakosken Ilmasotakoulusta.

Seurajohto sai tehdä kaikkensa jotta Jussilan tilalle virka-apuun saatiin Suomessa vähemmän arvostetun lajin eli jääkiekon edustaja. Siitä kiitokset Suomen Puolustusvoimien yhteistyökyvylle ja terveiset Jyp HT:lle.

Koko turnaus pelattiin kahdella kentällisellä, Alajoki-Jussila-Mäkelä ja Väätäjä-Partanen-Happonen. Puolustuksessa raatoivat nuoremman taistelija Jussilan lisäksi Eksymä, Fordell sekä hyökkäyksestä pakkiosastoon siirretty Räihä. Kenenkään suoristusta ei juuri voine mollata, sen verran tiivis paketti kentälle saatiin kasattua epävarmoista ennakkotunnelmista huolimatta.

Ensimmäinen ottelu oli turnausvelvoitteet moitteetta hoitanutta "Pattijoen" Raapo SBT:tä vastaan. Raapo pisti palloa ja jalkaa liikkeelle melkoista kyytiä, ja suurin osa ottelusta käytiinkin MuPan puolustusalueella. Onneksi puolustuspeli oli muutamaa sekasortoista hässäkkää lukuunottamatta hyvää, ja maalissa Pääkkönen hoiti hommansa moitteetta. Raapon painostuksesta huolimatta ensimmäisen maalin iski Happonen. Tuomarit eivät valitettavasti kyseistä maalia pystyneet näkemään, joten uuteen johtomaaliin tarvittiin maalivahti Pääkkösen heittokättä. Antti Jussila pääsi heitosta puolittain läpi ja läppäsi pallon pompusta maaliin.

Toisessa erässä Raapo tuli rinnalle ja ohi. Pyöritys tuotti tulosta, ja tasoitus tuli vapaalyönnistä. Sen jälkeen MuPapuolustus juoksi liikaa pallon perässä ja tuloksena oli pari maalia lisää omiin.

Kolmanteen erään MuPa kuitenkin sisuuntui, ja tulokas Väätäjä veivasi Raapo-veskarin Kummatin kahvioon asti ja kavensi pelin. Ottelun kulminaatiopisteeksi voitaneen sanoa MuPan ylivoimahyökkäystä, joka tyssäsi Raapopakin mailaan. Seuraavasta hyökkäyksestä selvittiin, mutta vielä yksi harhasyöttö lisää ja Raapo iski taululle 2-4. Tästä MuPa ei noussut, vaikka loppuun saatiinkin 3-5 tilanteessa hyvä myllytys ja ylivoimakin. Raapo oli sitä ennen tehnyt viidennen maalin, jonka Väätäjä jälleen kuittasi.

Epäonnistujia pelistä ei juuri voine etsiä, mutta onnistujia voitaneen mainita Väätäjän 2+0 MuPadebyytissään, sekä Pääkkösen 0+2 maalivahdin paikalta.

Päivän toinen ottelu pyrittiin pelaamaan samalla tyylillä kuin ensimmäinen, mutta koska PuRyllä oli matkassa vain 8 kenttäpelaajaa omaa pallollista peliäkin oli syytä lisätä. Karvaus toimikin yhtä hyvin kuin Raapo-pelissä, mutta vastaiskuissa MuPalla oli jälleen vaikeuksia. Tarkasti puolustanut PuRy iski terävästi vastaan aina paikan tullen, ja tuli kahdesti tasoihin MuPan mentyä ensin johtoon. Tutkapari Mäkelä-Alajoki taiteili ensimmäisen maalin, ja toinen syntyi kakkoskentän nätin kuvion päätteeksi jonka iski takakulmalta verkkoon puolustajan paikalta noussut M.Jussila.

Lopullinen ratkaisu tuli aivan ottelu lopussa. PuRy otti jäähyn, ja rangaistusta kärsinyt pelaaja karkasi jäähypenkiltä 3 sekuntia liian aikaisin ja joutui uudelleen katselemaan MuPan tehotonta ylivoimapeliä aitiosta. Kuitenkin puolitoista minuuttia ennen loppua mupapeluria rikottiin rangaistuslaukauksen arvoisesti. Rankkari leipoi maaliin kapteeni Jussila, ja kun loppuhetket saatiin PuRy pidettyä aisoissa oli avausvoitto cupissa selviö.

Ensimmäisen päivän saldo oli siis voitto ja tappio, mutta valmennus oli pelaajien otteisiin erittäin tyytyväinen. Vain saunaillan osallistumisprosentti jäi huolestuttavan alhaiseksi, mutta sitä harjoiteltaneen lähitulevaisuudessa. Karvaus, jota reeneissä on jankattu kyllästymiseen asti, toimi mainiosti, ja pallollinen peli ja avaukset toimivat myös aina kun rohkeutta pallon pitämiseen löytyi. Ainoastaan hyökkäyksessä lievä mielikuvituksen ja liikkeen puute vaivasi, mutta kahdessa ensimmäisessä pelissä viimeistely oli kuitenkin kohtuullista.

Kentällisistä kakkoskenttä esitti hyviä otteita molempiin suuntiin Partasen huolehtiessa kentän kommunikoinnista niin kentällä kuin sen ulkopuolella. Happonen haki ratkaisuja terävästi ja Väätäjä ehti pelinrakentelun ohessa iskeä pallon kahdesti Raapon maaliin. Ykköskentän pelinrakentelu hyökkäyspäässä oli hivenen vaisumpaa, mutta muuten valittamista ei löytynyt.

Toinen päivä alkoi KeLyä vastaan edelleen kahdella kentällä, mutta aavistuksen lauantaita jäykemmin jaloin. Kely meni ottelussa johtoon heti kättelyssä, mutta Partanen tasoitti rystysuupaisullaan Happosen syötöstä. Kelyn toisen johtomaalin tasoitti Alajoki ohjaamalla pallon ilmasta yhdellä kädellä rystyllä ylänurkkaan Mäkelän syötöstä. Samaan aikaan helvetti jäätyi eikä myöhempien tapahtumien johdosta ole sulanut vieläkään.

Alajoki survoi pallon vielä uudemman kerran verkkoon, mutta tuomaristo, ihmisiä kun - voi voi - ovat, ei pystyny laahuksesta ponnahtanutta palloa maalissa näkemään. Ja tietenkin tämän jälkeen toisen erän lopussa Kely iski johtomaalin Jussiloiden huolimattoman syöttelyn päätteeksi.

Kolmas erä olikin sitten MuPan maali-iloittelua. Ainoa huono puoli oli se, että maaleja tehtiin omaan päähän neljä ja toiseen päähän vain yksi. Ensin Fordella katkaisi syötön mutta ohjasi pallon omaan verkkoon. Siihen päälle vielä muutama nurkasta maalille syötetty pallo pomppi pakeista ja ties mistä omiin, ja peli oli siltä osin selvä. Jossiteltavaa siis jäi, mutta toisaalta Kely oli parempi jalalla ja pallon liikuttelussa ja ilman Pääkkösen huippupeliä olisi ratkaissut pelin ilman paineen ja huonon tuurin alla syntyneitä omia maalejakin.

Viimeinen peli oli Kajaanin Spartakkia vastaan. Ottelu oli vaikea, sillä puhti alkoi olla pelaajilta jo poissa, ja pallo oli suurimman osan pelistä MuPan hallussa. Viimeistely oli kuitenkin luokatonta, ja vastustajan vastaiskut teräviä. Spartak tuli kaksi kertaa tasoihin , jälleen yhdellä omalla maalilla ja lopulta ohi jalkapallopompulla, kunnes MuPa lopulta sai pelin lopussa tasoihin. Paikkoja oli kyllä voittomaaliin asti, mutta huono viimeistely ja vastustajan maalivahti estivät onnistumiset hyökkäyspäässä.

Muuten ottelu oli mukava tapahtuma molempien joukkueiden pelatessa kovaa mutta reilusti. Tuomaristo edesauttoi tätä pitämällä pillit visusti taskussa koko ottelun ajan, mutta onneksi joukkueiden linja pysyi hyvänä koko pelin ajan.

Suurin ero otteluissa eri päivien välillä olikin juuri tuomarilinjan muutos paria astetta sallivampaan suuntaan. Silti mitään sikailuja ei nähty, siitä kiitos vastustajille ja koko ajan sai pelata kunnolla. Voikin jo innolla odotella 4-divaripelejä jossa yleensä soi ennen kuin kontaktia on edes tapahtunut.

Pikaisesti tiivistettynä turnaus oli hyvä esitys MuPalta, vaikka tulos olisi voinut olla parempikin. Sovittua taktiikkaa noudatettiin, ja työmäärä kentällä oli muillakin kuin Partasella ja Mäkelällä kohdallaan. Lisäksi jokainen hyökkääjä onnistui maalinteossa. Mäkelä lisäsi Alajoen jäädyttämää kuumahkoa paikkaa, ja Räihä säesti hyvin pakin paikalta iskemällään osumalla. Puolustusosasto Eksymä, Räihä, Jussila ja Fordell pelasi lähes virheettömästi, ja laittoi palloa hyökkääjille kuten oli sovittu. Myöskään mies miestä vastaan tilanteissa ei jääty kakkosiksi ensimmäisen pelin alkua lukuunottamatta. Turnaus oli siis lupauksia herättävä. Jatkossa vielä viimeistely kuntoon niin hyvä tulee. Ja kyllä se viimeistely joskus kuntoon saadaan, eikö niin?1. kierros
2.-3.9. Raahe
SC MuPa - Raapo SBT
3-5 (1-0,0-3,2-2)
Väätäjä 2, Jussila A., Pääkkönen 0+2, Happonen 0+1
SC MuPa - SBT PuRy
3-2 (1-0,1-2,1-0)
Mäkelä, Jussila M., Jussila A., Alajoki 0+1, Happonen 0+1
SC MuPa - KeLy
3-8 (2-2,0-1,1-5)
Alajoki, Partanen, Jussila A., Happonen 0+1, Mäkelä 0+1
SC MuPa - Spartak
3-3 (0-0,2-2,1-1)
Jussila A. 0+2, Räihä, Alajoki, Happonen, Väätäjä 0+1