Suomen Cup 2007
Miehet

2007-2008


2. kierros
15.9. Muurame
SC MuPa - Happee A
1-6 (0-1,1-1,0-4)
Räihä, Jussila A. 0+1
SC MuPa - MuurY
1-3 (0-3,0-0,1-0)
Väätäjä, Jussila M. 0+1
SC MuPa - O2 JKL
0-4 (0-1,0-2,0-1)
-

Toinen päivä cuppia

SC Muden Pallo sai siis nauttia toisenkin kupillisen cuppia Raahen kikkaillessa edustuskelvottomien pelaajien kanssa ensimmäisellä kierroksella. Tilaisuus lisäotteluihin otettiin hyvillä mielin vastaan ja lyhyestä varoajasta huolimatta matkaan saatiin matkaan MuPan mittakaavassa suorastaan hämmästyttävät reilu kaksi kentällistä miehiä.

Ongelmaksi muodostui ainoastaan maalivahtiosasto molempien veskareiden ollessa estyneitä reissuun. Hätiin saatiin Mikko Jussilan vanha pelikaveri Jaakko "viilipytty" Andersson jolle iso hatun nosto ja käden ojennus kolmesta pelistä SC Muden Pallon paidassa, vaikka se yksi pallo helposti maaliin livahtikin. Ja päivällä esitetty ja illalla lunastamatta jäänyt tarjous on edelleen voimassa, mutta siihen ei sisälly vaihtoalushousuja.

Suuren maailman tyyliin SC Muden Pallo matkusti jo perjantaina Jyväskylään majoittumaan ja valmistautumaan tuleviin koitoksiin. Vastassa Muuramessa olivat Happeen A-juniorit (ASM), Muuramen Yritys (2-div) sekä O2-JKL (2-div). Vaikka vastus vaikuttikin etukäteen aavistuksen MuPan rutiinitasoa korkeammalta, ei peleihin silti lähdetty vain ihmettelemään.

Hallille päästiin hyvissä ajoin vaikka seurajohdon Mazda sammuikin liikenteessä ja liikenneympyröissä noin kolme kertaa ja siitä seonneena joukkue yritti ensin päästä pelaamaan Muuramen terveyskeskukseen. Hallin löydyttyä joukkue ihmetteli ensin kirkkaita valoja ja sen jälkeen pukukopin vessan lukkoa joka oli syödä ensimmäiset pelurit jo ennen alkuvihellystä. Kun Jaakko "siloposki" Anderssonkin saapui paikalle ja karvat oli ajeltu, siirryttiin pienen lenkkeilyn jälkeen haastamaan kentälle juosseet 50 Happeen a-junioria.

Happee A:n valmennusjohto yritti järkyttää vierasjoukkueen itseluottamusta pöllimällä yhden vaihtopenkin "kun meillä noita miehiä on sen verran paljon" siinä kuitenkaan onnistumatta. MuPalla kun oli paino- ja ikäylivoima vaikka miehiä olikin kaksi kertaa vähemmän kuin vastustajalla.

Itse ottelu kulki käsikirjoituksen mukaan ja kaksi ensimmäistä erää pyrittiin väsyttämään vastustajaa. Taktiikan kuitenkin tuhosi, juuri hieman ennen vastustajan notkahdusta, Andersson maalillaan hörppäämällä kierteisen viivalaukauksen verkkoon ja MuPan selkärankaa ei siitä enää ehjäksi saatu.

MuPa puolusti ottelussa antaumuksella ja vastustaja pyöritti peliä näyttävästi muttei saanut selviä maalipaikkoja ennen ensimmäisen erän viime hetkiä. Yhteen nollaan napsahti maalin edestä MuPan puolustuksen hieman avauduttua. Toisessa erässä Happee karkasi kahden maalin karkumatkalle ennenkuin erän loppupuolella Räihä uitti pallon vastaiskun päätteeksi rystyllä verkkoon.

Kolmas erä menikin sitten Happeelle joka iski kolme maalia parin minuutin sisään. Ainoa selkeä pätkä missä MuPan pakka levähti ja pientä herpaantumista nähtiin joukkueen takalinjoilla. Muuten joukkue ansaitsee taputuksen päälaelle. Puolutuspelin asenne oli erinomaista ja fyysisessä pelissä pärjättiin varsin mainiosti, kun alkukainostelusta päästiin. Hyökkäyksiin lähtö oli hivenen vaikeaa vastustajan karvatessa kuin viimeistä päivää, mutta pitkät avaukset tuottivat muutaman paikan laitureiden taisteltua vastustajan päädyssä esimerkillisesti. Maalissa Jaakko "Jaakko" Andersson oli kuin kiinan karvainen muuri sitä yhtä jo mainittua lurppua lukuunottamatta.

Maalipaikkoja MuPalla ei liikaa ollut, mutta nekin paikat mitä saatiin suurimmaksi osaksi tuhlattiin. Viimeistely oli kuten niin monesti ennenkin kahdella sanalla sanoen kehnoa.

Ilmeet pelin jälkeen olivat kuitenkin tyytyväisiä, sillä odotusarvoisesti ottelusta odotettiin pahempaa. Jatkoa varten otteet näyttivät siis lupaavilta.

Toiseen peliin lähdettiin haastamaan ex-liigatähdellä Jaakko "Asiantuntija ja nakki" Kotisaarella vahvistunutta Muuramen ylpeyttä MuurYä. Paniinit vatsanpohjassa eivät juurikaan enää lämmittäneet kun Muuramen Yritys jyräsi alussa päälle semmoisella raivolla että katsomossa peloikkain mupafani lähti kotiin itkemään ensimmäisten minuuttien jälkeen. 3 minuuttia ja 0-3 taululla ei luvannut kovin maireaa peliä MuPalle, mutta onneksi joukkue ryhdistäytyi ja veti vastustajan taidokkaasti tasolleen.

Myllytyksen jälkeen MuPa sai puolustuksen kuosiin ja vaikka Korvasta vaikut lähtivätkin pelin tuoksinassa saatiin hyökkäyspäässäkin paikkoja aikaiseksi vastaiskuilla ja ylivoimaa pyöritellessä. Maaliin palloa ei kuitenkaan saatu ennen loppua, jolloin Väätäjä taituroi pitkän avauksen maalinedestä selkä maaliin päin verkkoon. Hyvä loppupyöritys ei enää tuottanut tulosta, mutta viimeinen erä silti ansaitusti MuPalle 1-0.

Muita maininnan arvoisia suorituksia ottelussa oli puolustuksen uhrautuva peli, muun muassa Rahikkalan kuolemaa halveksiva peitto tyhjän maalin edessä sekä tietenkin Jaakko "liikennepoliisi" Anderssonin sätkyilyt maalin edessä. Hyökkääjistä Anssi "Andy" Kemppainen kunnostautui pelin tohinassa pistämällä höntyilleen Kotisaaren puhtaasti laidan yli keräilemään varusteitaan, kun taas vastustaja joutui tässäkin ottelussa rikkomaan Kemppaista jäähyn arvoisesti. Tuomareille saattoikin turnauksessa ja tässäkin pelissä antaa pisteitä linjasta jonka mukaan oli ilo pelata. Ainoastaan rankkarit jäivät antamatta. Ehkä niitä ei ihan seitsemää olisi tarvinnut antaa kuten pelin tuoksinassa pyydettiin, mutta yhdelle pilkulle olisi ollut vahvat perusteet.

Viimeinen peli pelattiin merkityksettömänä, mutta MuPan yritys oli samalla tasolla kuin aiemmissakin otteluissa. Vastustaja tosin lähti alussa soitellen sotaan ja ensimmäistä erää MuPa jopa hallitsi. Maalinteossa ei kuitenkaan onnisttu kuten ei koko ottelussa vaikka paikkoja oli tähän mennessä eniten aiempiin otteluihin verrattuna.

Omassa päässä möhläiltiin muutaman kerran pelin aikana ja vastustaja rokotti kyllä paikan saatuaan. 0-4:ssä on kuitenkin ainakin nolla liikaa, mutta sitä saa mitä tilaa paitsi Pihtiputaalla.

Viimeinen peli oli joukkueelta hämmästyttävän ehjä esitys sitäkin ajatellen, että kolme peliä jaksettiin sittenkin viedä loppuun kunnialla kahdella vaivaisella kentällisellä. Asenne pysyi läpi ottelun vaikka välillä puhalluttikin. Osa taistelusta menee täysin seurajohdon tunteisiin vetoavan puheen piikkiin, jonka jälkeen jokainen peluri liikutuksesta toivottuaan löysi itsestään suorastaan uuden vaihteen viimeisille minuuteillekkin.

Kolme ottelua, ennakkoon reilusti kovemmat vastustajat ja päivän ja alkuillan maaliero 2-13 oli jotain mitä saatettiin ihmetellä niin pelien jälkeen kuin jälkipelien aikanakin. Turnaus kruunattiin Jyväskylässä saunoen, osan joukkueesta kuitenkin paettua ihastelemaan Hirvaskankaan ABC:n Ninnin silmiä. Loppujoukkue tuli sunnuntaina perässä Ouluun, vaikka yhden pysähdyksen taktiikka jouduttiinkin kesken matkan vaihtamaan kahteen.

Jos vielä ei ole tarpeeksi kehuttu mukana olleita pelimiehiä, niin kehutaan nyt vielä lisää. Laitureista Kemppainen oli kenties yritteliäämmällä päällä mitä koskaan ja rymisteli ansiokkaasti kentän molemmissa päissä. Räihä ja Väätäjä pelasivat maltillisesti ja napauttivat molemmat maalin mieheen. Korva lepsuili alussa mutta osoitti päivän edetessä ansiokkaita ja lupauksia herättäviä otteita. Happonen paahtoi kuten ennenkin ja piti ryhmähenkeä korkealla lauantain paluuautossa lupautumalla kuskiksi.

Partanen hoiti sentterin paikalla puolustuspelin ensiluokkaisesti. Ainoa miinus tulee vaisuista jälkipeleistä. Puolustuksessa Rahikkalan, Eksymän, Kärjen ja Mikko Jussilan asenteesta kertoo muun muassa se että yhtään puolustajaa ei lauantaina Ouluun päin lähtenyt. Kentälläkin nelikko oli omaa luokkaansa ja varsinkin Eksymä yllätti positiivisesti loppumattomalla liikkeellä. Rahikkalan keskittyminen oli korkealla tasolla ja jokaisen puolustajan ja varsinkin Kärjen saavutukset ylsivät lopulta jopa runollisiin mittoihin.

Maalivahtia ei voine liikaa kehua mutta lopetetaan kehuminen silti tarpeeksi ajoissa. Jaakko "mini" Andersson ansaitsi huikeilla torjunnoillaan ja otteillaan peliaikaa jo tuleviin Rovaniemen sunnuntaiturnauksiin. Yksityiskone on jo varattu.

Tästä mennään siis syysturnauksen kautta 3-divarikauden alkuun. Vielä kun pidetään puolustus muistissa ja opitaan tekemään maaleja niin ehkä sarjassakin nähdään iloisia hetkiä. Eli lyhyemmittä turinoitta jälkipelien teemaa mukaellen jatkosotaa odotellessa.1. kierros
1.9. Raahe
SC MuPa - HaHe
7-5 (2-1,1-3,4-1)
Jussila M. 2+1, Jussila A. 2, Väätäjä 1+1, Kemppainen 0+2, Mäkelä, Suvanto 0+1, Eksymä 0+1
SC MuPa - KeLy
1-12 (0-1,0-1,1-10)
Jussila A, Jussila M. 0+1
SC MuPa - Raapo SBT
4-8 (1-1,0-4,3-3)
Korva, Jussila A., Kärki, Partanen, Mäkelä 0+1, Jussila M. 0+1Päivä cuppia

SC Muden Pallon cuptaival päättyi (eipä päättynytkään) lauantaina 1.9.

Lopulta hyväkään taistelu ei riittänyt, vaan parilla kentällä ja "kolmosmaalivahdilla" varustautunut MuPa sai tyytyä lohkon kolmanteen tilaan KeLyn ja Raapon jälkeen.

Ensimmäinen ottelu oli Haukiputaan Heittoa vastaan. Nuori vastustaja oli ottelussa ottavana osapuolena, mutta pystyi silti MuPan löysäillessä omassa päässä iskemään pallon viidesti maaliin ja johti parhaimmillaan ottelua 3-5. MuPa kuitenkin ryhdistäytyi ja nousi väkisin rinnalle ja ohi.

Maininnan arvoisia suorituksia lienevät Eksymän syöttöpiste maalivahdin tontilta ja Suvannon poimima syöttöpinna debyyttiottelussaan paluunsa jälkeen.

Toisessa ottelussa KeLy oli omaa luokkaansa, ja MuPa roikkui pelissä mukana noin ottelun puoliväliin asti. Sen jälkeen KeLy meni menojaan ja takoi lopulta taululle rumat lukemat. Pienet mahdollisuudet MuPalla oli ottelun ensimmäisessä erässä ja ennen muutamaa nukahdusta omassa päässä, joilla kely alussa karkasi muutaman maalin johtoon.

Turnauksen voittanut KeLy oli kuitenkin kaiken kaikkiaan lohkossaan vertaansa vailla, joten sinällään tulos oli juuri sitä mitä pitikin.

Viimeisessä pelissä ratkaistiin toinen jatkoon menijä. Kun ruoat olivat raahelaisilta laskeutuneet, pääsi peli alkamaan ja jo ensimmäisessä erässä näki, että luvassa oli tiukka vääntö. Taistelu oli puolin ja toisin kovaa mutta suhteellisen rehellistä.

Ensimmäinen erä oli hivenen MuPan, vaikka välillä Raapo myllyttikin vahvasti. Viimeistely ei kuitenkaan ollut riittävällä tasolla, ja tolppia ei lauantainakaan laskettu maaleiksi.

Toista erää veikin sitten täysin Raapo, ja joukkue karkasi MuPan notkahtaessa 1-5 johtoon. Raapolta erinomaista peliä, MuPan suosiollisella avustuksella.

Viimeisessä erässä tunnelma lämpeni aina katsomoa myöten MuPan aloittaessa raivokkaan kirinsä, joka kesti aina lukemiin 4-5. Lopulta Raapo kuitenkin löysi vielä ylimääräisen vaihteen ja iski MuPan selkärangan nitkauttaneen 4-6 -osuman ja karkasi lopulta selvään 4-8 voittoon.

Lopputulos ei siis ollut sitä mitä haettiin, mutta tulevaa kautta ajatellen joukkue sai mukavasti kokemusta ja pelajat täyttivät paikkaansa kukin vuorollaan. Täysosumapeliä ei kuitenkaan nähty oikeastaan missään vaiheessa Raapo-pelin kolmannen erän alkua lukuunottamatta. Kolmatta ketjua olisi kolmessa pelissä tarvittu, mutta näilläkin miehillä taistelu oli kuitenkin tyydyyttävää. Maininnan ansaitsee myös ylivoimakentän täydellisyyttä sivuava esitys. Kolme ylivoimaa ja kolme maalia.

Ennen kauden alkua joukkueen on kuitenkin syytä alkaa pienelle kuntokuurille jotta sarjassa jaksettaisiin juosta vastustajien perässä.