Suomen Cup 2009
Miehet

2009-2010


1. kierros
5.9. Rovaniemi
SC MuPa - Merikoski SBT
1-6 (0-4,0-2,1-0)
Jussila A., Jussila M. 0+1
SC MuPa - RSB-Team
3-7 (1-3,1-0,1-4)
Jussila A. 2, Jussila M., Partanen 0+1
SC MuPa - NSB
3-4 (0-0,2-2,1-2)
Jussila A. 2, Jussila M., Vornanen 0+2, Partanen 0+1

Väsytystaistelu

SC Muden Pallo sai kaavittua lauantain Rovaniemen turnaukseen huimat seitsemän kenttäpelaajaa ja maalivahdin noin kahdenkymmenen pelaajan ringistä. Käsittämätöntä poisjääntiprosenttia selittävät sairastelut sekä kansallinen hääpäivä, sillä lähes puolet poisjääneistä oli viettämässä iloista hääjuhlaa ympäri Suomea.

Seitsemän kenttäpelaajaa muodostui kahdesta takuuvarmasta puolustajasta, puheenjohtaja Mikko Jussilasta sekä sitkeästä työmyyrästä Juha Vornasesta. Hyökkäykseen löytyi kapteeni Antti Jussila, ykkössentteri Harri Partanen, luottolaituri Mika Väätäjä sekä nöyrä joukkuepelaaja Jukka Rahikkala.

Uusin tulokas hyökkäysosastolle oli Puolangan Ryhdistä punamustiin siirtynyt ikihonka Aki Pyykkönen joka pelasi ensimmäiset ottelunsa MuPan paidassa.

Merikoski SBT - kolmannen erän näytös

Ensimmäisessä ottelussa vastassa oli seitsemälle kenttäpelaajalle parhaiten sopinut vastustaja. Merikoskella oli rinkiä noin neljä kertaa MuPan verran mikä näkyi jonkin verran joukkueiden pelityylissä.

MuPa koetti ottaa vastustajan vastaan puolesta kentästä, mutta ensimmäisessä erässä Merikosken nopea peli oli merkkauspelissä sekoilleelle joukkueelle liikaa. Merikoski teki erään neljä maalia joista suurimman osan maalin edustalta mupalaisten hieman avustaessa löysällä puolustamisella.

Jatkossa ote puolustuksessa tiivistyi ja kun Merikosken peli hieman tasaantui loppua kohden iski MuPa kolmannessa erässä komean 1-0 -voitto-osuman komean ja hyvin ajoitetun kuvion päätteeksi.

Ottelussa MuPalla ei jäänyt juurikaan sanan sijaa ja ilman puolustuksen petraamista ja Pääkkösen erinomaista maalivahtipeliä numerot olisivat revenneet rumiksi.

RSB-Team - toisen erän näytös

Toiseen peliin vastustajaksi tuli Rovaniemen ykkösjoukkue, RSB-Team kakkosdivisioonasta kuten Merikoskikin. Vastustaja oli astetta Merikoskea vaisumpi vaikka voittikin joukkueiden keskinäisen ottelun.

Vaisukin RSB oli silti vahva seitsemää pelaajaa vastaan ja MuPa esittikin ottelussa päivän parasta peliään. Erinomainen taistelu vailla väsymyksen häivää riitti kolmannen erän puoliväliin asti, jossa 3-4 -tilanteessa hukattu erinomainen maalipaikka hukattiin ja vastustaja iski seuraavasta tilanteesta viidennen maalinsa.

Ottelun tähtihetkiin kuuluu toisen erän makoisan voiton lisäksi nuoremman Jussilan yleisön kannustaessa herkuttelema rangaistuslaukaus ja vanhemman Jussilan "forsbergit". Mainita pitää myös ykkössentteri Partasen maaginen esityö vanhemman Jussilan maaliin.

Puolustuspäässä Vornaselle meinasi jo tulla hiki ja Pyykkönen, Rahikkala ja Väätäjä petrasivat ensimmäisestä pelistä pykälällä. Pyykkönen muun muassa hankki rangaistuslaukauksen.

NSB - esimakua tulevasta

Kolmas ottelu pelattiin 3-divisioonan vanhan tutun NSB:n kanssa varsin hyvähenkisessä ottelussa. NSB vaikutti aiempiin kohtaamisiin nähden muuttuneen jonkin verran ja pelin merkityksettömyys näkyi joukkueen otteissa. Tai sitten MuPalaisten kuntopohja on kesän aikana kohotettu huikeisiin korkeuksiin. Muuta selitystä sille että punamustat pysyivät kolmannessakin pelissä vastustajan mukana ei ole.

MuPa nousi ottelussa mukavasti tasoihin mutta notkahti ratkaisevasti viimeisessä erässä kerran ja NSB iski voittomaalin heti tasoituksen päälle. Loppumyllytys ei tuonut tasoitusta joten ansaittu mutta niukka voitto ilman Kalevaa pärjäämään joutuville rovaniemeläisille.

Oikeastaan ainoa miinus koko NSB-ottelussa oli vihdoin hien päälle saaneen Vornasen asenteessa, mies nimittäin pyysi aikalisää kolmannen erän puolivälissä pelattuaan sitä ennen Jussilan kanssa puolustuksessa niin sanotut täydet minuutit. Luulisi 9 kertaa 15 minuuttia menevän yhtä soittoa ilman turhia taukoja.

Muutkaan pelaajat eivät olleet kentällä enää aivan terävimmillään, sillä maalipaikkoja hukattiin luvattoman paljon. Toisaalta positiivista oli että paikkoja saatiin. Muun muassa pokerimestari Väätäjällä ja Rahikkalla oli viimeistelyssään myös reippaasti epäonnea. Pyykkösellä epäonnea oli vieläkin enemmän mutta ei siitä sen enempää. Audimiehen kova työ palkittiin osumilla Aakenus Poker Tourissa myöhemmin illalla sekä joukkueen maskotin tervehdyksellä. Potentiaalia tulokkaassa riittää kunhan mies saadaan virallisesti ajettua joukkueeseen sisään.

Partanen jatkoi takuusentteripeliään ja sai uurastuksestaan palkinnoksi pari tehopistettä syöttöjen muodossa. Puolustuksessa Jussila antoi Vornasen tavoin kentälle ja myös yleisölle kaikkensa.

Maalissa pelannut MVP-pätkiksellä miehen itsensä suureksi yllätykseksi palkittu Sami Pääkkönen oli pätkiksensä ansainnut. Mies esimerkiksi jäädytti NSB-hyökkääjän rangaistuslaukauksessa täysin pystyyn.

Turnaus oli siis kuitenkin positiivinen kokemus niin pelaajille kuin seurajohdollekkin. Ainoa harmistus koko reissussa oli se että vastustajille annettiin liikaa tasoitusta vähäisellä miesmäärällä. Vähäisen miesmäärän ei kylläkään tarvitse esitystään hävetä, päinvastoin, mutta joukkueen iskukyvystä olisi saanut hieman paremman kuvan täydemmällä kokoonpanolla.

Positiivisten asioiden listaan voidaan kenties hieman yllättäen lisätä tuomarityöskentely. Linja saattoi vaihdella otteluiden välillä mutta pysyi otteluiden ajan erinomaisesti. Vihellyksissä oli särmää eikä huumoria tai avioliittoneuvoja kentällä unohdettu.

Negatiivisia asioita pelissä ja turnauksessa Vornasen hikoilun lisäksi olivat lähinnä viimeistelytehokkuus sekä Rovaniemen jälkipelien miesvajaus, eli lähinnä herrasmiesten puute. Tästä on kuitenkin hyvä ponnistaa kauteen. Reissupelejä on luvassa jatkossakin (Suomussalmi, Rovaniemi) joten hyvähän niitäkin on harjoitella. Ja mikäs se on reissatessa, siitä kertonee anonyymin mupasoturin kommentti hotelli Aakenuksen ovella: "Kuin kotia tulis."

Ennakkotunnelmia

(1.9.)
SC Muden Pallo aloittaa kautensa tutuksi tulleella Rovaniemellä syyskuun ensimmäisenä viikonloppuna. Lauantaina 5.9. pelattavassa turnauksessa vastus on lähes kovin mahdollinen. Siitä syystä valmennusjohto on päättänyt panostaa turnauksessa määrän sijasta laatuun. Kotiin jätetään useampi varamies ja edustusjoukkue matkaa Rovaniemen yöturnaukseen sekä hotelli Aakenukseen tiiviillä kahden kentällisen soturinipulla.

Avausottelussa vastaan tulee kauden alla merkittävästi vahvistunut 2-divisioonan Merikoski SBT Oulusta, joka on harjoitusottelussa pöllyttänyt mm. ykkösdivisioonan Kajaanin Papasta sekä toisia kakkosdivisioonajoukkueita. Luvassa on "hieman" haasteellinen ottelu punamustille. Ensisijainen valmennusjohdon tavoite ottelussa on saada paluumuuttaja Juha Vornaselle osuma. Toissijainen toive on että Merikoski pelaa kautta aikain huonoimman ottelunsa lauantaina klo 11.

Toinen peli on Rovaniemen ylpeyttä RSB-Teamia vastaan. Turnauksen toinen kakkosdivisioonajoukkue tuskin päästää MuPaa helpolla ottelussa, mutta toivotaan että vastustaja tässäkin ottelussa pelaa takki auki ilman pipoa.

Turneen viimeisessä ottelussa ennen todellisia koitoksia MuPa kohtaa vanhan 3-divisioonatutun, turnauksen päävastustajan, rovaniemeläisen NSB:n, jota vastaan on pelattu aiemmilla kausilla vaihtelevalla menestyksellä. Välillä on voitettu suorastaan vahvalla pelillä, välillä otettu turpaan oikein olan takaa. Toivoa sopii että vastustajalla ei ole viimeisessä pelissä enää panosta, jotta kovakuntoisen soturijoukon liike päivän kolmannessa ottelussa pääsisi oikeuksiinsa.

Turnauksesta raporttia viikonlopun jälkeen heti kun joukkue on onnistunut autosuunnistamaan takaisin Ouluun. Yleensä paluumatka Rovaniemen turnauksista on venähtänyt lähes 24 tuntiin eikä tälläkään kertaa kannata luottaa hätäisimpiin paluuaika-arvioihin.