Suomen Cup 2011
Miehet

2011-2012


1. kierros
3.9. Kajaani
SC MuPa - Spartak
5-11 (1-2,0-5,4-4)
Jussila M. 2, Jussila A. 1+1, Kemppainen, Bastman 0+1, Vornanen 0+1, Kärki 0+1
SC MuPa - SS Rankat Ankat
2-10 (1-2,0-2,1-6)
Jussila A., Vornanen, Bastman 0+1, Kärki 0+1
SC MuPa - OYUS
6-13 (3-2,0-4,3-7)
Jussila A. 1+3, Väätäjä 2+1, Jussila M. 1+1, Viitala, Salonen

Kylmää kyytiä

SC Muden Pallo avasi kautensa Suomen cupin turnauksella Kajaanissa. Vastus oli odotetun kovaa ja kyyti jopa aavistuksen kylmempää mitä valmennus ennen turnausta ounasteli.

Joukkue sai kehiin kolme laituriparia ja kaksi sentteriä sekä kolme puolustajaa. Maalissa hikoili Havana.

Ensimmäisessä pelissä vahvistunut isäntäjoukkue Spartak jyräsi MuPan toisessa erässä. Sitä ennen pelissä pysyttiin mukana Havanan ja vastustajan alun epävarman viimeistelyn ansiosta. Toisessa erässä vastustajan liike ja viimeistely oli myrkkyä MuPalle ja Spartak karkasi. Viimeisessä erässä maaleja tehtiin havaijityyliin tasatahtiin MuPan viimeistellessä aavistuksen epämupamaisesti eli tehokkaasti saaduista paikoista.

Spartakin viimeistelyä auttoi MuPan surkea omanpään puolustus ja nukahtelu, mutta kaiken kaikkiaan lukemat olisivat voineet olla rumemmatkin ilman vastustajan pientä löysäilyä viimeisessä erässä.

Toinen peli oli MuPalta päivän heikoin. Peli oli Ankkojen syöttöpeliä ja liikkumista lukuunottamatta melkosta sählyä ja taas MuPa jaksoi vain ottelun alkupuoliskon. Viimeinen erä oli melkoista teurastusta ja lukemat vastustajalle oikeitetut.

Viimenen ottelu oli kahden väsyneen joukkueen näytös. MuPa piti vaisuhkoa OYUSia tiukoilla aina ottelun puoliväliin asti, jolloin väsy taas iski. Lopussa maaleja tuli omiin ja myös vastustajan päätyyn luvattoman helposti, mutta voidaan sanoa että kolme peli päivän sisään on nyky-MuPalle aivan liikaa.

Ottelun isoin miinus tulee ex-mupalaisen Harri Partasen onnistuttua maalinteossa vanhaa seuraansa vastaan. Partsun reenivierailumaksua ei kuitenkaan tarvitse tuplata sillä puolustajaksi alennettu positiivisuuden ilmentymä tarjoili korvaukseksi Paavo "Paavo, Paavo, Paavo!" Salosen komean maalin.

Koko turnauksen vihelsi vain kaksi tuomaria, joiden ensimmäinen esitys Spartak-pelissä oli erinomainen, mutta tason putoamista ja epäjohdonmukaisuuksien lisääntymistä kahdessa muussa MuPan pelissä selittää se että kuusi peliä kahdelle miehelle on päivän aikana tyystin liikaa.

Sitä "varatuomarin" puuttuminen ei kuitenkaan selitä, että toinen tuomari alkaa ottelun jälkeen avautua ja haukkua ottelussa pelannutta pelaajaa jostain pelinaikaisesta kommentista ilman että koko ottelussa olisi jaettu yhtään protestointijäähyä tai edes puhuteltu kesken pelin.

Jos tuomari ei pysty säilyttämään malttiaan, varsinkin kun peli on jo ohi, niin miten pelaajilta voi vaatia säilyttämään omaansa? Eikä tähän saisi vaikuttaa edes pelaajien tuomaritausta. Pelaajat pelaavat tunteella ja tunteiden liiallinen kuohuminen johtaa rangaistuksiin. Tuomarin tapauksessa kuohunta tuhoaa koko pelin.

Yhteenvetona itse turnauksesta vielä sen verran, että turpaan olisi heilunut vaikka pillissä oli ollut Collina ja kumppanit, eli tunnustus koville vastustajille. Omissa reeneissä ennen kauden alkua täytyy keskittyä puolustuspeliin varsinkin omassa päässä sekä pallokontrolliin hyökkäyspäässä. Maalivahti Havanaa täytyy opettaa hikoilemaan vähemmän jotta housut luistaisivat turnauksen loppupuolellakin.

Onnittelut jatkoon päässeille SSRA:lle ja OYUS:lle ja jatketaan kohti lokakuun kauden avausta.