Suomen Cup 2012
Miehet

2012-2013
Harkkapelit


1. kierros
1.9. Oulu (Nallisport)
SC MuPa - Toholammin Urheilijat
3-7 (0-0,0-4,3-3)
Jussila A. 1+1, Bastman, Väätäjä, Korva 0+1
SC MuPa -SSRA
2-12 (0-2,2-5,0-5)
Vornanen 1+1, Jussila A. 1+1
SC MuPa - OFBC
7-5 (1-3,3-1,3-1)
Korva 2+2, Väätäjä 2, Viitala 2, Jussila A. 1+1, Jussila M. 0+2, Pääkkönen 0+1

Triumfi ilman keisaria

SC Muden Pallo lähti kauteen perinteisellä Suomen cupin turnauksella. Tällä kertaa pelit olivat Oulussa ja mainioista järjestelyistä vastasi isännän ottein turnauksessa esiintynyt Oulun Midaksen, Jani "Pullukka" Laukon, luotsaama ja manageroima Salibandyseura Rankat Ankat.

Turnaus alkoi MuPan osalta ennakkoon toiseksi kovimmaksi vastukseksi miellettyä Toholammin Urheilijoita vastaan. TU oli huhujen mukaan noussut tulevaksi kaudeksi kakkosdivisioonaan Pohjanmaalla.

Vastus oli odotetunlainen ja MuPa pysyi kyydissä varsin hyvin ensimmäisen erän ajan. Toisessa erässä kahdeksan pelurin miesvahvuus alkoi näkyä ja TU latoi tehokkaalla kolmeminuuttisellaan neljä maalia ja ratkaisi ottelun. Käytännössä ottelu ratkesi kuitenkin jo alkulämmittelyiss, MuPan sateentekijän Paavo "Paavo" Salosen niksautettua selkänsä. Pelikyvyttömän soturin panos olisi hyvin voinut kääntää ottelun.

Analyyttisemmin tutkailtuna TU olisi saanut MuPasta tiukemman vastuksen mikäli kaikki pelaajat, siirtomarkkinoiden kuumin nimi Jussi "Tilú" Tilus ja reenien hottein sniper Aki Pyykkönen mukaan lukien, olisivat olleet kehissä. Nyt jalka loppui toiseen erään. Valmennusjohto tosin odotti töppösen painavan jo aiemmin, siitä joukkueelle plussaa.

Mutta jossittelu sikseen. MuPa nousi kolmannessä erässä jo näemmäisesti peliin mukaan Väätäjän kavennettua 5-3:een, mutta lopussa Toholammin pojjaat kaunistelivat lukemia kahdella maalilla mupalaisten hieman nukahdellessa.

Mupalaisista puhtaat paperit voi antaa joka pelurille, ihan jo pelkästä taisteluilmeestä. Erikoismaininta menee Ari Pyykköselle maaliin, joka piti joukkuetta pystyssä lukuisilla torjunnoillaan, eikä voinut maaleille kentällä sipanneiden mupalaisten nukkuessa mitään. Ainoastaan viimeinen roikku maskista olisi ollut kenties torjuttavissa.

TU:lle siis pisteet lukemin 3-7 ja jatkopaikka jo seuraavassa ottelussa joukkueen kaadettua OFBC:n lopulta selvästi.

Toinen peli oli ennakolta hirvittävin. SSRA on Pullukan johtamana kohonnut Oulun salibandyrankingissa jo hengittämään kakkosdivarijoukkueiden niskaan ja ensi kauden jälkeen hengittää jo niitä päin naamaa. Joukkueen peli on näyttävää ja porukan niin halutessa murhaavaa, eikä kolmosen nousijasta pitäisi olla epäilystä, mikäli Pullukan ja joukkueen kuupa kestää eivätkä egot poksahda.

Liekö kuitenkin ainakin manageri Laukko hivenen pelännyt punamustia, koska viivytti MuPan varustetilausta taktisesti turnauksen yli. Nyt Ankat sai selkeän hyödyn mupalaisten koettaessa lyödä keppiin vanhoilla mailoilla.

Ankat myllytti MuPaa odotetusti mutta kuitenkin ennakkoon sen verran tehottomasti että kehässä kestettiin täysi aika. Bonuksena vielä kaksi maalia vastustajan verkkoon, kuninkaana hääriessä Juha "Ei kautta ilman maalia paitsi viime kausi" Vornanen tehoin 1+1. Ensin huikea alustus avausmaaliin ja lähes heti perään tyly rokotus Ankkojen torkahdukseen.

Maalissa Pääkköselle tuli hieman hiki ja torjuntoja kohtalaisesti. Varmaan keskivertoturneessa nelosessa ei tule yhteensä yhtä paljon vetoja mitä Ankkoja vastaan parissa erässä. Myös tolpat tulivat tutuiksi, ei vähiten Ankkojen mukavan poikittaissyöttelyn ansiosta.

Ankat murskasi OFBC:n 0-11 ja TU:n 4-11 eli turnausvoittajasta ei jäänyt jossiteltavaa. Onnittelut joukkueelle ja menestystä cupissa matkalla pikkufinaaliin ja sarjassa liigaan.

Päivän päävastustaja, OFBC kohdattiin viimeisenä. Vaikka Vornanen tipahti pelistä pois ja Keisari oli jäänyt kotiin syömään rypäleitä, oli Havana saatu jo Ankkoja vastaan luutimaan puolustukseen joten miesvahvuus oli taas sopivat kahdeksan.

Käytännössä ottelu oli kahden väsyneen joukkueen taistelua maitohappoja vastaan. OFBC:llä oli pelaajia useampaan kenttään mutta kentällä se ei näkynyt. MuPa pyrki pitämään palloa koska virtaa puolustamiseen ei ollut.

Tämä näkyi kentällä vuorottaisina hyökkäysvuoroina toisen joukkueen seistessä nopassa ja odottaen ja toivoen harjasyöttöä tai ohilaukausta vastustajalta. Niinpä molemmissa päissä näkyi pitkiä pallottelujaksoja joista aina välillä napsahti joko maali, tai sitten pyöritys päättyi vastaiskuun.

MuPa teki pari maalia vastahyökkäyksistä mutta suurin osa kaapeista tuli pitkien jopa epämupamaisten pyöritysten jälkeen. Vastustaja rokotteli samaan tyyliin, noin puolet vastaiskuista ja toinen puoli pyörityksistä mupalaisten hapotellessa.

Maalissa Pääkkönen pelasi kaksi erää ja paransi otteitaan minuutti minuutilta. Avausmaaliin veskari nappasi itselleen jopa syöttöpisteen. Viimeiseen erään maaliin vaihdettiin sosiaalipalloon sopivasti Pyykkönen, joka kylmiltään suoriutui maalissa erinomaisesti torjuen mm. viime hetkillä maalin johdossa vastustajan läpiajon.

MuPa oli ottelussa käytännössä koko ajan takaa-ajanana. Johtomaalin vastustaja kuittasi noin sekunnissa ja meni sen jälkeen aina maali pari edellä kunnes Väätäjä ensin kiri, Korva tasoitti ja Viitala iski näyttävän soolon päätteeksi voittomaalin 6-5:n. Loput kaunisteli tyhjiin kentän parhaana palkittu, Jukka Korva.

Hyökkäyksessä muut olivat myös paikoissa mutta vain Väätäjä iski lukuisista paikoista pari maalia. Kärki sen sijaan oli viimeistelyssään suorastaan epäonninen. Kenties viime kauden kehittyneimmän pelaajan palkinto hivenen sotki hyökkääjälupauksen pasmoja.

Puolustuksessa loistivat maalin iskenyt Bastman, puolustusdebyyttinsä tehnyt Havana ja Mikko "kultaranne" Jussila ranne vahvasti teipattuna.

MuPalle maukas voitto ja voittokulkue illalla Hintassa oli näkemisen arvoinen Keisarin karautteassa vaunuillaan mökin pihaan. Voitaneen sanoa että voitto tuli kokemuksella. OFBC oli paikoin hyvä, liikkui ja siirteli palloa hyökkäyspäässä hyvin, mutta miesylivoiman hyväksikäyttämättömyys antoi MuPalle etua erityisesti puolustuspäässä. Kenties panoksellisessa ottelussa joukkueen puolustuspeli olisi ollut astetta aggressiivisempaa. Nyt näin ja pisteet MuPalle sekä arvokas lohkon kolmostila.

Tästä jatketaan kohti kauden avausta, 30.9. matkataan Kajaaniin. Siellä tavoitteena on pelata oman tasoisia joukkueita vastaan sitä kuuluisaa omaa peliä, mitä nyt ehdittiin pari viikkoa reenailla.