Rikos Raahessa?

SC Muden Pallon Suomen cupin ensimmäiseltä kierrokselta on paljastunut törkeä pahoinpitelytapaus. Samalla kun Raahen poliisi tiettävästi tutkii mahdollista tapahtunutta rikosta, SC Muden Pallon tutkiva journalisti on ottanut asiakseen ratkaista kyseinen salibandypiirejä vavisuttanut teko.

Tapahtumat saivat alkunsa SC Muden Pallon pelattua ensimmäisen ottelunsa SB Tuurea vastaan. Seuran kapteeni Antti Jussila (nimi muutettu), oli kyseisestä voitosta niin huojentunut että päätti ottaa Raahen liikuntahallin korkeushyppypatjoilla pienet tirsat jotta virtaa tulevaan OSB-koitokseen löytyisi.

Patjoilla makoili muitakin joukkueen pelaajia, mutta kukaan heistä ei suostunut selvinäpäin haastatteluun.

Uhrin kerrotaan havahtuneen kesken nokosten epämiellyttävään tunteeseen. Havahduttuaan täysin hereille hän ei kuitenkaan enää pystynyt sanomaan mikä häneen iski.Uhri on ymmärrettävistä syistä ollut varsin vaitonainen tapahtumien kulusta, joten journalistimme täytyi tyytyä poliisilta lainattuun tutkintamateriaaliin ja silminnäkijöiden kommentteihin.

Poliisi epäilee että oheinen kuva (todistuskappale kuva 1) esittää epäiltyä sinipukuista lenkkeilijää. Mitään varmuutta asiasta ei kuitenkaan ole.

Poliisin kommentoi kesken olevaa tutkimusta varsin vähäisesti. "Meillä ei ole muuta kuin kaksi kuvaa tapahtuneesta sekä silminnäkijöiden haastattelut. Niistäkään ei saanut juuri mitään irti sillä tapaus sattui huippusalibandypelin ollessa kesken, joten kaikki ilmeisesti seurasivat kiihkeää ottelua."

Poliisin todistusaineistoa, kuva 1.

"Lisäki kuva on varsin epäselvä, joten sen varaan on hankala laskea oikeastaan mitään", poliisi jatkaa.

Kuva kieltämättä on sen verran suttuinen että mitään varmuutta mistään ei voi saada.

Silminnäkijä kertoo että kaikki tapahtui hyvin nopeasti. "Näin vain salamavalon välähdyksen ja kuulin uhrin parahduksen. Sen jälkeen kaikki on yhtä sumua. Varsinkin kun pelissä tuli juuri silloin maali."

Poliisi kuvailee toisen kuvan sisältöä informatiivisemmaksi muttei tutkinnan kannalta ratkaisevaksi. "Eipä näistä silminnäkijöiden kuvista koskaan ole oikein mitään hyötyä. Nytkin kuvan kaverilla joka pitelee mailaa on silmät lähes kokonaan kiinni ja kuva on yhtä tärähtänyt kuin uhri tapauksen jälkeen sairaalassa."

Poliisin todistusaineistoa, kuva 2.

Poliisi ei kommentoi asiaa enempää, joten tutkiva journalisti kyseli joukkueen muilta pelaajilta tapahtuneesta. Kommentteja ei juuri tullut. Anonyyminä pysyttelevä maalivahti Pääkkönen kommentoi, että ei ehtinyt nähdä mitään, mutta on pahoillaan uhrin puolesta. "Uhri on joukkueessa niin pidetty kaveri että me kaikki olemme todella järkyttyneitä tapahtuneesta", Pääkkönen hihi...kommentoi. "Toivottavasti syyllinen saadaan kiinni pian. Haluaisin kiitt...rangaista häntä omakätisesti."

Arvoitus näyttää siis jäävän ratkaisematta. Jälleen yksi selvittämätön rikos, joka ehkä otetaan uudellen tutkintaan vuosien päästä kun tekniikka on kehittynyt.

Täältä tähän ja seuraavaksi kohti Kajaania.