Harjoitusottelut 2004


Tältä sivulta näkee onko Mude ollut kauden 2004-2005 harjoitusotteluissa liekeissä.

Haasteen otteluun voit heittää sähköpostilla tänne.

Päiväys
Paikka
Ottelu
Tulos
27.8.2004
Jatuli
SC MuPa - KeLy
6-6
Maalintekijät
Riekki 2, Mika 2, Partanen, Jussila

Kauden ensimmäinen harjoituspeli Kelyä vastaan Jatulissa oli yllättävän hyvää pallollista peliä, mutta odotetun sekavaa puolustuspeliä. 6-6 tasatulokseen päättyneessä ottelussa tilanteita riitti molempiin päihin.

Positiivisinta ottelussa oli hyökkäyspeli, jota tosin edesauttoi vastustajan virheet omassa päässä ja onni viimeistelyssä. Lisäksi uuden tulokkaan, Matti Riekin 2 maalia lämmitti pelistä lusmuilleen seurajohdon mieltä. Kun lisäksi hyökkäysvahvistus partasenkaveri Mikan kahden maalin lisäksi Partanen ja Jussila osuivat kerran mieheen, päättyi ottelu MuPan nousun jälkeen (3-6:sta tasoihin viimeisessä erässä) mukavasti.

Loppun rankkarikisassa Eksymä otti yhtä vaille kaikki pallot kiinni ja MuPan peluritkin osuivat kohtalaisesti maaliin. Kaiken kaikkiaan siis siedettävä esitys vain kuudella kenttäpelaajalla.


Päiväys
Paikka
Ottelu
Tulos
30.8.2004
Värttö
SC MuPa - OSB
3-4
Maalintekijät
Jussila 2, Lahtinen

Toinen harjoitusottelu OSB:tä vastaan lähti käyntiin samoista asetelmista kuin aiempi Kely-peli. Miehiä paikalle saatiin jälleen vain 6 ja mokke. Onneksi nämä kaverit sentään yrittivät tosissaan ja selkäsaunalta vältyttiin hyvän yrityksen ja onnenkin ansiosta.

Pelin käsikirjoitus oli varsin selvä. OSB liikkui kahden kentän voimin ja siirteli palloa hyvin, MuPan puuskuttaessa perässä ja hyökätessä satunnaisesti vastaiskuilla. Oma pelinrakentelu jäi muutamaa poikkeusta lukuunottamatta melko vähäiseksi. OSB teki melko nopeasti 2 nättiä maalia, joista toinen huonosta peitosta ja toinen merkkausvirheestä, joita pelissä tuli Mupalaisille liikaa. MuPan kavennus tuli OSBn vaihtovirheestä.

Toisessa erässä OSB naputti 2 maalia jälleen syöttelemällä MuPan puolustuksen sekaisin. Takatolpalta tyhjiin ja tilanne 1-4. Tilanteita OSB:llä riitti lisämaaleihin, mutta maalissa Vanhala esitti tukun loistotorjuntoja ja enemmiltä takaiskuilta vältyttiin. Vielä toisessa erässä Lahtinen surffasi pakin paikalta koko kentän läpi ja läppäsi lottolaukauksen veskarin jalkojen välistä sisään.

Viimeinen erä meni sitten kuten aiemmatkin. OSBn pallon siirtely meni astetta hienommaksi ja samalla tehottomaksi, ja lisäksi pahimmilta nukahduksilta vältyttiin omassa päässä. Lopun kavennus ei enää riittänyt, kun ilman maalivahtia ei laukaisupaikkoihin enää päästy.

Lukemat siis 3-4, jotka mairittelevat enemmän MuPaleiriä.


Päiväys
Paikka
Ottelu
Tulos
7.9.2004
Heinäpää
SC MuPa - Coreballo
3-4
Maalintekijät
Jussila, Ryyppö, Rahikkala

3. harjoituspeli ja voittosarake näyttää edelleen nollaa. SC MuPan peli oli pallollisesti alkukauden surkein, minkä osaltaan selittää Heinäpään pieni ja tahmeamattoinen kenttä, ja osaltaan kehnohko peliin valmistautuminen, sillä ensimmäinen erä jälleen kerran seisoskeltiin.

Vastustaja pelasi kenties parhaan puolustuspelin mitä MuPan ja Coban välisissä peleissä on pelattu. Hyökkäyspäässä MuPa ei juuri syöttöjä omille saanut, puolustuspäässä paremmin, mutta harhasyöttöjen määrä oli varsinkin alussa melkoinen. Toinen ja kolmas erä oli jo liikkeeltä parempia, mutta maalipaikoista lauottiin ohi tai päin hyvin torjunutta Coba-vahtia. Coba taas laittoi pallot sisään pääasiassa MuPan heikkojen laukausten peittojen ansiosta. Viimeinen tuli maali vielä sopivasti aivan pelin loppuun.

MuPan maaleista vastasivat Jussila, joka pisti pallon Partasen mainiosta pitkästä ristisyötöstä ilmasta maaliin, sekä Ryyppö ylivoimavaparista ja Rahikkala uuden tulokkaan Aki Kankaan tehokkaan karvauksen jälkeen. Muuta positiivista ottelussa oli Vanhalan hyvä peli maalissa sukkasillaan, maalivahti Eksymän pelin edetessä kehittynyt kenttäpeli, tuomari sekä MuPan 2 kentällistä miehiä.

Coreballon raportti joukkueen sivuilta.

Päiväys
Paikka
Ottelu
Tulos
13.9.2004
Värttö
SC MuPa - OSB
3-12
Maalintekijät
Rahikkala, Eksymä, Jussila

Turpaan tuli ja rumasti. Asteikolla huono-helvetin huono MuPa oli pelissä helvetin huono. Kun kaikki peliin valmistautumisesta jokaiseen pelin osa-alueeseen menee reisille niin tuollaista tulosta voi odottaa. Positiivisinta pelissä oli että se loppui joskus.

Tästä siis jatketaan lauantaina. Vapiskaa savolaiset.


Päiväys
Paikka
Ottelu
Tulos
28.9.2004
Jatuli
SC MuPa - Kely
1-10
Maalintekijät
Ryyppö

Jaa-a. Pari pomppumaalia vastustajalle ja sen jälkeen loppui yritys, sitten mailat ja lopuksi miehetkin, eikä hyvin liikkuneella ja syötelleellä KeLyllä ollut juuri vastusta. Harjoituspelit voisi varmaan lopettaa.


Päiväys
Paikka
Ottelu
Tulos
18.10.2004
Värttö
SC MuPa - OuTa
3-5
Maalintekijät
Rahikkala 2, Kärki

Maanantain lepakkovuorolla nähtiin välillä sekavaa, välillä hyvääkin peliä molemmin puolin. MuPa meni kolmesti johtoon mutta OuTa tuli joka kerta tasoihin ja kuittasi pelin loppupuolella voiton itselleen. Maalit tehtiin pääasiassa vastustajan virheistä, ja molemmat saivat ainakin yhden ns. helpon maalin, kun veto peitetään huonosti ja pallo tulee maskista 4 miehen takaa maalivahdin ohi.

Positiivista pelissä oli pelin rauhoittaminen ja pyörittäminen pakkien kautta sekä alkupelin hyvä karvaus, negatiivista omat virheet avauksissa ja helpoissa syötöissä.

Tappioista huolimatta ottelut on aina jälkikäteen analysoitu huolella, ja niinpä syy MuPan pelin aneemisuuteen on nyt selvitetty. Joukkue ja seurajohto syyttää tästä eteenpäin kaikesta maalivahteja. Jos pallo on verkossa, syyn täytyy olla maalivahdin, koska sitähän varten maalivahti on että pallo pysähtyy häneen eikä maaliverkkoihin. Maalivahdit ovat hieman nurisseet kyseisen johtopäätöksen vuoksi, mutta joukkueen henki on silti hyvä, vaikka suurin osa joukkueesta ei muistakkaan milloin viimeksi MuPa on voittanut ottelun. Seuraava peli OSB:tä vastaan ensi maanantaina klo 20.30. samaisessa Värtön hallissa.


Päiväys
Paikka
Ottelu
Tulos
18.10.2004
Värttö
SC MuPa - OSB
5-5
Maalintekijät
Rahikkala, Kärki, Fordell, Partanen, Kangas

Kauden paras harkkapeli, vaikka tasoihin päädyttiinkin. MuPa johti 4-1 vielä 5 minuuttia ennen loppua, mutta OSB väänsi tasoihin. Ylivoimamaalilla vielä johtoon, ja perimupalaisesti tasoitus viime sekunneilla...

Positiivista pelistä kuitenkin löytyi. Käsittämättömät 3 kentällistä miehiä, sekä hyvä puolustus 40 minuuttia. Maalissa molemmat veskarit olivat hyviä. Hyökkäyksessä kävi tuurikin, kun pallot pomppivat maaliin kehnommistakin laukauksista. Uusi vahvistus Tuomas Fordell laukoi yhden MuPahistorian komeimmista maaleista yhdellä historian kehnoimmista laukauksista. Toinen uusi tulokas Joni Koivuaho oli puolustuksessa myös mies paikallaan, pallovarmaa ja huolellista peliä. Muutenkin 3 maalia meni puolustajien nimiin, olkoonkin että yhden teki hyökkäykseen nostettu Kärki.

Tästä jatketaan lauantaina. Saa nähdä riittääkö MuPalla autopaikat jos miehiä on turnaukseenkin tulossa 3 kenttää.


Päiväys
Paikka
Ottelu
Tulos
13.1.2005
Heinäpää
SC MuPa - Coreballo
5-3 & 1-3
Maalintekijät
Alajoki 2, Jussila, Räihä, Riekki

Cobaa vastaan väännettiin 2 lyhyttä 2*15 minuutin peliä. Ensimmäisessä Coba meni nopeasti 0-2 johtoon kehnojen peittojen ansiosta ylivoimalla ja tasakentällisin. Sen jälkeen MuPan peli aukeni ja kavennus ensin pienellä munkilla. Sitten Alajoelta karkasi pallo vahingossa vanhanaikaisella sisään, ja Jussila teki läheltä Rahikkalan esityöstä. Kun vielä Räihä lurutti yv-vaparin maaliin ja Alajoki ottelun toisen läheltä Koivuahon syötöstä, tuli ensimmäisen pelin voitto MuPalle vaikka Coba yhden vielä tekikin kierrosta. Peli oli varsin sekavaa, harhasyöttöjä, merkkausvirheitä ynnä muuta mukavaa.

Toinen peli oli sitten MuPalta surkeaa, ja Cobalta asteen parempaa. Paikkoja oli molemmilla, mutta coba-vahti torjui tuurilla ja taidolla tolpatkin apunaan. MuPan välillä pyörittäessä tehottomasti Coba iski vastaiskuista 3 maalia. MuPan kavennus tuli viime sekunneilla Riekin toimesta Valtasen ja Alajoen hyvän esityön päätteeksi. Toisesta pelistä jäi siis vieläkin vähemmän jälkipolville kerrottavaa. No, lauantain peleistä toivon mukaan sitten sitäkin enemmän...


Päiväys
Paikka
Ottelu
Tulos
10.2.2005
Värttö
SC MuPa - OuTa
6-6
Maalintekijät
Rahikkala 2, Jussila 2, Mäkelä, Eksymä

MuPa harjoitteli torstaina klo 16 Värtössä OuTaa vastaan 7 miehellä ja maalivahdilla. Tarkoitus oli harjoitella laiskaa karvausta, jossa onnistuttiinkin varsin hyvin.

Ottelu oli kohtalaisen sekavaa peliä puolin ja toisin, ja maalipaikkoja riitti varsinkin MuPan maalilla. MuPa meni ottelussa ensin jo 3-1 johtoon, kunnes OuTa alkoi saada otetta väsyneistä punamustista. OuTa teki maaleja tasaiseen tahtiin tilanteeseen 6-3.

Viimeiseen erään MuPa sai kuitenkin jostain virtaa sekä onnea, ja pystyi tasoittamaan ottelun loppuhetkillä. Kirin aloitta Rahikkala, 5-6 maalin laukoi Jussila ja tasoihin minuuttia ennen loppua nosti kentällä kirmannut maalivahti Eksymä pienestä kulmasta maskimiehen selän kautta. Eli tästäkin pelistä jälkipolvet tulevat olemaan mielissään.


Päiväys
Paikka
Ottelu
Tulos
16.4.2005
Heinäpää
SC MuPa - SBT PuRy
6-4
Maalintekijät
M.Jussila 2, Kangas, A.Jussila, Riekki, Alajoki

Saunaillan odotus ja gaalapalkintojen loiste saivat Muden miehistön pelaamaan parhaan harjoituspelinsä tällä kaudella kolmoseen noussutta Puolangan Ryhtiä vastaan.

Pelin alun MuPa oli perinteisesti hieman kohmeessa, sillä PuRy siirtyi 2-0 nolla johtoon pikavauhtia mupalaisten hienoisella avustuksella, vaihtovirheillä tai muuten uinuessa. Sen jälkeen MuPa kuitenkin heräsi, ja hyökkäyspeli oli paikoitellen nautittavaa ja paikkoja oli hyökkäyspäässä molemmilla kentällisillä useampaankin maaliin. MuPa teki maaleja tasaisesti aina tilanteeseen 5-2, jonka jälkeen PuRy kavensi, ja loppuun molemmat tekivät vielä maalin mieheen.

Maalinteosta vastasivat MuPan paidassa pitkästä aikaa harjoituspelin pelannut nuorempi Jussila kahdesti puolittaisesta läpiajosta. Hirmuvireessä pörrännyt Riekki napautti 1-2 kavennuksen, Jussila iski kauniin kuvion päätteeksi Valtasen syötöstä yhden ja toinen Kankaan nimiin mennyt maali pomppi ilmeisesti hyökkääjän jalasta verkkoon. Lopullisen niitin lämäsi Partasen hidastetusta matrix-syötöstä Alajoki.

Jos pelistä jotain eroa voi hakea aiempiin harkkapeleihin, niin kerrankin yritystä ja halua voittaa ns. merkityksetön harjoitusottelu löytyi jokaisesta kentällä juosseesta. Vastaavaa meininkiä tarvittaisiin ensi kaudellekkin, niin harkkapeleihin kuin sarjaotteluihin. Toisaalta sarja voidaan jättää pelaamatta, sillä saunaillassa se pelattiin jo läpi. MuPa vie ensi kauden 4-divarin näytöstyyliin ja lippalakit on jo tilattu.