Harjoitusottelut 2005

2005-2006

Tältä sivulta näkee onko Mude ollut kauden 2005-2006 harjoitusotteluissa liekeissä.

Haasteen otteluun voit heittää sähköpostilla tänne.

Päiväys
Paikka
Ottelu
Tulos
31.8.2005
Kempele
SC MuPa - Coreballo
3-3
Maalintekijät
Partanen, Räihä, Riekki

Höntsäilyksi mennyt peli, joka oli suurimmalta osin selkeästi MuPan hallinnassa, mutta maalinteko tökki urakalla. Mupalaisen lausahdusta lainataksemme:"Sokea mummokin olisi torjunut meidän vedot" pitää jossain määrin paikkaansa. Coban veskari pelasi hyvin ja esitti pari haamua, mutta suurin osa vedoista meni päin maalivahtia tai ohi.

Parasta antia oli pallollinen peli, puolustuspelissä ei ollut suuria ongelmia mutta puolukseen lähdössä sitäkin suurempia. Kaikki maalit omiin olivat aika helponoloisia, varsinkin Coban 2-0 maali oli Räihän yllättävä syöttö suoraan omiin, jonka mies tosin paikkasi nätillä maalilla omasta reboundista.

Summa summaarum paljon hyvää mutta paljon parannettavaa...


Päiväys
Paikka
Ottelu
Tulos
2.9.2005
Jatuli
SC MuPa - KeLy
3-6
Maalintekijät
Jussila M., Mäkelä, Kangas

Hyvätempoinen harjoituspeli, lähinnä KeLyn kolmen kentän ja juoksuinnon ansiosta, jossa MuPa oli enemmän puolustuskannalla. Kahdellä kentällä on hankala pysyä hyvin liikkuvan vastustajan kyydissä. Silti mukana pysyttiin kohtalaisen hyvin viimeistä erää lukuunottamatta. Maalissa Pääkkönen mies paikallaan, vaikka joukkue purnasikin muutamasta ylänurkkamaalista. Tuollainen maalivahtipeli syö joukkuehenkeä.

Kely teki maalinsa osin MuPan virheistä kuten vapaalyöntien merkkausvirheistä ja ylivoimahyökkäyksistä näteillä laukauksilla. MuPan maalit tulivat myös vapaalyönneistä sekä yksi kunnon hässäkän päätteeksi.

Joka tapauksessa kerrankin hyödyllinen harjoituspeli, jossa MuPalaistenkin oli pakko ainakin yrittää juosta, ja rymistelyäkin oli mukana varsin kiitettävästi. Vauhtia joukkueilla oli välillä taitoon nähden liikaakin, mutta mukaan mahtui myös muutamia mukavannäköisiä hyökkäyksiä molempiin suuntiin.


Päiväys
Paikka
Ottelu
Tulos
25.9.2005
Urheilutalo
SC MuPa - Merikoski SBT III
4-6
Maalintekijät
Kangas 2, Mäkelä, Jussila

SC MuPa kävi pelaamassa omalta osaltaan laiskan harjoituspelin Merikosken ikämiehiä vastaan ja otti tukkaan 4-6 sekavan esityksen jälkeen. Merikoski siirteli palloa paremmin ja järkevämmin, mupalaisten pompotellessa palloa kirkkaalla Urheilutalon parketilla ja ryssiessä helppoja syöttöjä solkenaan vastustajan lavoille. Ainoastaan toisessa erässä peli paikoitellen kulki, muuten matsi oli vastustajan heiniä.

Ottelun onnistumiset mupaleirissä voidaan laskea yhden käden parilla sormella. Kangas teki 2 nättiä maalia, Mäkelä sijoitti nätisti ja uhrautuvasti pallon sekä itsensä maaliin Räihän namusyötöstä ylivoimahyökkäyksen päätteeksi, ja maalissa Pääkkönen teki sen mitä yksi kaveri voi muiden lusmuillessa tehdä. Liian usein MuPan maalin edessä oli vastustajia enemmän kuin omia, ja karvauspelissä ei liikettä riittänyt. Kuvaavaa oli 4-4 -tasoituksen jälkeinen vaihto, jossa 2 MK SBT:n kaveri sai tehdä johtomaalin mupaleirin paistaessa makkaraa maalin takana tai vastustajan kenttäpuoliskolla.

Siinäpä se, onneksi mupalaisilla ei vielä ole jälkikasvua. Tästä pelistä nimittäin olisi kerrottavat jääneet varsin vähiin. Toisaalta Merikosken pelikään ei häikäissyt, joten mielenkiintoista on nähdä miltä molempien joukkueiden peli sarjassa näyttää.


Päiväys
Paikka
Ottelu
Tulos
3.10.2005
Värttö
SC MuPa - OuTa
4-8 ?
Maalintekijät
Kangas, Jussila A, Happonen, Riekki

Vaihteeki peli, jossa MuPa nukkui alussa ja oikeastaan koko ottelun ajan. Ainoastaan viimeisessä erässä hyökkäyspelissä oli paikoin ideaa, mutta koko joukkueen puolustus oli koko ottelun ajan täysin pihalla niin oman maalin edessä kuin muuallakin. OuTa rankaisi oman pään virheistä varsin tehokkaasti, ja luvalla sanoen liian moni maali oli järkyttävän helppo.

Ainoa positiivinen asia koko ottelussa oli 5 minuutin alivoima jonka aikana omissa ei soinut kertaakaan. Itse jäähyssä ei mitään positiivista ollutkaan. Kyseinen viisiminuuttinen oli päivän paras vitsi. Muuten kentällä oli vitsit varsin vähissä.


Päiväys
Paikka
Ottelu
Tulos
12.10.2005
Värttö
SC MuPa - Torbal
3-4
Maalintekijät
Valtanen, Kangas, Jussila A.

Vaihteeksi hyvä harkkapeli, jossa mainio alku (3-0) hupeni vastustajan tullessa maali kerrallaan tasoihin ja lopulta ohi. Hyökkäyspäässä peli oli hyvää, mutta paikkoja hukattiin vielä liiaksi ja vastustaja pääsi viljelemään vastahyökkäyksiä liian vapaasti. Muuten peli oli MuPalla varsinkin alussa hyvin kontrollissa.

Eniten vaikeuksia pelissä tuotti Torballin innokas karvaus. Mupalaisten väsyessä avausvirheitä tuli liikaa, joista mm. vastustajan viimeinen maali syntyi. Positiivista pelissä oli puolustuspeli, sekä kerrankin taistelu irtopalloista. Ainakaan enää ei seisoskeltu enää niin pahasti mitä aiemmissa harjoitusotteluissa.


Päiväys
Paikka
Ottelu
Tulos
20.10.2005
Heinäpää
SC MuPa - Coreballo
3-3
Maalintekijät
Jussila M 2, Riekki

Lyhyesti tiivistettynä MuPa palasi harjoituspelissä tasolleen. Nihkeähkö peli, joka päättyi sopuisasti 3-3 kuten joukkueiden aiempikin kohtaaminen tällä kaudella.


Päiväys
Paikka
Ottelu
Tulos
28.1.2006
Nallisport
SC MuPa - OuTa
7-4
Maalintekijät
Kangas 2, Happonen 2, Jussila A. 2, Eksymä

Kahden kentällisen harjoituspeli Oulun Tarmoa vastaan, jossa kummankaan joukkueen puolustuspeli ei ollut parhaimmillaan. Maaleja tehtiin tasatahtiin aina lukemiin 4-4, jonka jälkeen MuPa sai hivenen onnekkaastikkin tehtyä muutaman maalin enemmän vastustajan viimeistelyn pysähtyessä maalivahtivierailija Heikkiin.

Myös puolustusosasto pyöritti peliä mallikkaasti aina kun pallo oli omilla. Vastaavasti useasti omassa päässä oltiin melkoisessa pyörityksessä kun palloa vuorostaan hallitsi vastustaja. Hyökkäyspeli oli kohtalaista ja paikoin nähtiin mukavia kuvioita molempiin suuntiin, mutta välillä taas peli puuroutui melkoiseksi sählyksi.

Ottelu meni varsinkin loppua kohden varsin rikkonaiseksi. Suurin syy tähän oli mupapuolustaja Eksymän lonkkataklausyritykset laidassa sekä Riekin kaksinkappailussa aiheuttama vastustajan lievä(?) loukkaantuminen, jotka osin aiheestakin kuumensivat muutaman vastustajan pelaajan. Ehkä osin siksi OuTan puolustuspeli oli loppua kohden kurittomampaa mitä pelin alussa.

Joka tapauksessa peli sujui loppuun asti ilman pahempia sattumuksia, vaikka salliva tuomarilinja osaltaan olisi voinut johtaa pahempaankin.

Kuitenkin kerrankin hyödyllinen harjoituspeli, kun pelaajia oli jopa kahteen kenttään asti. MuPalaisista vahvimpia otteita maalintekijöiden lisäksi esittivät Räihä, joka tarjoili muutaman maukkaan syötön mukaan lukien 3 miehen alivoimamaalin poikkarin Kankaalle, sekä puolustuksessa pallollisena vahvasti esiintynyt Mika "Partasen kaveri" Väätäjä. Tästä jatketaan keskiviikkona Cobaa vastaan.

Päiväys
Paikka
Ottelu
Tulos
1.2.2006
Kempele
SC MuPa - Coreballo
2-2
Maalintekijät
Riekki, Väätäjä

Coreballoa vastaan saatiin omista kavereista kasaan tipattoman tammikuun päättymisen ja muiden erinäisten syiden ansitosta huikeat 5 miestä ja maalivahti, joten pari lisävahvistusta Mikan ja Sampan muodossa tulivat peliin tarpeeseen. Koska vastustajalla ei ollut kuin kolme kentällistä miehiä, päätettiin ensimmäisessä erässä juosta vastustaja nurin.

Tämä ei kuitenkaan onnistunut koska kukaan mupalaisista ei juossut ensimmäisessä erässä, vaan peli oli lähinnä hissuttelua ja ihmettelyä kun Coba pyöritti peliä. Onneksi peli oli ensimmäisen erän jälkeen vasta 0-2. Ensimmäinen maali pomppi Pääkkösen käsistä verkkoon, ja toisessa mupapuolustus avasi suoraan Coban miehelle keskelle ja tämä laittoi pallon tarkasti maaliin. Tämän jälkeen Pääkkönenkin terästäytyi ja hoiti loput paikat taidolla ja tuurilla. Ainoastaan miehen avausheitto oli tänään liian luja väsyneille laitureille.

Toiseen erään löytyi sitten ensi erän lämmittelyn jälkeen taistelutahtoa ja Coban peli puolestaan meni hivenen liiaksi siirtelyksi. Tempo pysyi varsin rauhallisena, kun MuPa onnistui jopa paikoin rauhoittamaan peliä omaan päähän. Maalipaikoillekkin päästiin pariin otteeseen, mutta ne sössittiin surkeisiin laukauksiin tai muuten vain pomputeltiin pallo kulmaan.

Lopulta akillesjännevaivainen Riekki jatkoi huikeaa Coreballo-pelien maaliputkeaan ja iski jälleen pallon verkkoon ja nimen nettiin, kuten kahdessa tämän kauden aiemmassakin kohtaamisessa. Suora syöttö kulmavaparista ja vapaaksi jäänyt Riekki laukoi Partasen mailalla komean maalin. Erän loppuun Partasen toinen maila, tällä kertaa miehen itsensä kädestä antoi miehen salibandyuran kenties hienoimman syötön. Kenties hienoimman siksi, että mies kerrankin malttoi katsoa taustalle ja antaa syötön laukauksen sijasta ja ei vähiten siksi, että Väätäjä sai syötöstä iskeä nätin ylivoimahyökkäyksen päätteeksi pallon tyhjiin.

Viimeinen erä jatkettiin samalla kaavalla. Coba ehti välillä suunnilleen kuljettaa pallon ohi takatolpasta ja MuPa puolestaan pomputti pallon pariin otteeseen tyhjistä ohi. Maaliton erä ja vaihteeksi Coreballon kanssa tasapeli. Seuraavaan peliin sopii toivoa että miehiä saadaan enemmän, niin harjoituspelistä saadaan hieman enemmän irti. Toisaalta pelaamaan eksyneiden esitystä voisi jopa kuvailla sanoilla kypsä ja järkevä, mutta jätetään tällä kertaa kuvailematta.