Harjoitusottelut 2007

2007-2008

Tältä sivulta näkee onko Mude ollut kauden 2007-2008 harjoitusotteluissa liekeissä.

Haasteen otteluun voit heittää sähköpostilla tänne.

Päiväys
Paikka
Ottelu
Tulos
6.9.2007
Oulunsalo
SC MuPa - Coreballo
8-4
Maalintekijät
Pyykkönen 2, Jussila 2, Väätäjä 2, Korva, Happonen

Mukava harjoitusottelu, jossa parilla kentällä pelanneet joukkueet eivät mitään ihmeellistä esittäneet. Peli oli kohtalaisen avointa ja varsinkin MuPalla oli omassa päässä välillä hankaluuksia päästä omista liikkeelle laiskahkon liikkumisen ja pallon liikuttelun ansiosta.

Onneksi ongelmia oli enemmän pelin loppupuolella, ja tasaisen ensimmäisen erän jälkeen MuPa repäisi toisessa erässä kaulaa sen verran että lopussa ehkä hieman kärsikin löysäillä. Paikkoja oli useampaan maaliin, mutta toisaaltan niin oli vastustajallakin.

Päivän onnistujia olivat ulkomaalaisvahvistus Aki "juniori" Pyykkönen tehoilla 2+2 sekä Mika Väätäjä jonka jalka liikkui tänään muita hyökkääjiä ripeämmin. Myös sihti oli kohdallaan ja nähtiinpä laiturilta jopa pari laukausta suoraan syötöstä.

Maalissa Pääkkönen sai torjua niin omien kuin vieraiden yrityksiä ja hoitikin ne tyylillä.

Seuraavaksi harjoitellaan sunnuntaina PuRyä vastaan. Siinä ottelussa Pyykkönen on merkattu mies.

Päiväys
Paikka
Ottelu
Tulos
9.9.2007
Oulunsalo
SC MuPa - SBT PuRy
3-5
Maalintekijät
Partanen, Sorjonen, Happonen

Hyvävauhtinen harjoitusottelu, jossa MuPa lähti peliin 9 hyökkääjän ja yhden pakin voimin. Koko maalivahtiosasto ja yhtä vaille kaikki puolustajat oli hyllytetty kurinpidollisista syistä. Kuulemma edellisillan esitys autuailla metsästysmailla oli ollut kuriton.

Joukkue taisteli esimerkillisesti, mutta otteista puuttui ajatusta oikeastaan koko pelin ajan. Hyökkäykset olivat pääsääntöisesti nopeita vastahyökkäyksiä tai yhdenmiehen ryntäyksiä, joista toisaalta syntyivät ottelun kaikki kolme mupaosumaa.

Vastustaja puolestaan piti kentällä vauhtia yllä ja painosti välillä varsin ansiokkaasti MuPan avauskuviota kovalla karvauksella. Kova karvaus pakottikin MuPan paikoin avausvirheisiin, joista muun muassa syntyi kaksi PuRyn maaleista.

MuPan maalissa "debytoi" kakkossentteri A.Jussila, joka pistikin huipputorjunnoillaan ja syöttöpisteellään joukkueen viralliset imurit penkkimiehen rooliin tulevassa kauden avausturnauksessa. Sen verran vakuuttavaa jälkeä positiivista henkeä maalinsa luona joukkueeseen luonut maalivahti-ihme ottelussa teki.

Itse ottelu ratkesi PuRyn toisen erän rypistykseen. Avausmaali tuli juuri ensimmäisen erän viime sekunneilla ja toisessa erässä joukkue karkasi jo 0-3 -johtoon. MuPa kiri kuitenkin maalin päähän, ja kolmannessa erässä tilanne oli 3-4 kun oman pään avausvirhe kostautui jälleen. Raivokas painostus loppuhetkillä kuudella kenttäpelaajalla ei auttanut kun palloa ei saatu edes tyhjään maaliin.

Parannettavaa jäi siis erityisesti avauspeliin sekä yleensä hyökkäyspeliin. Vauhdin ja yrityksen puutteesta joukkuetta ei voi syyttää. Pientä hienosäätöä siis kaivataan. Mutta mikä tärkeintä, torstain harjoitusottelussa loistanut Pyykkönen pidettiin tänään kurissa ja nuhteessa.

Päiväys
Paikka
Ottelu
Tulos
18.10.2007
Oulunsalo
SC MuPa - Coba
2-5
Maalintekijät
Partanen, Väätäjä

Kenraaliharjoitus sunnuntain haastavaa turnausta varten meni MuPalta sanalla sanoen alakanttiin. Vastustaja pelasi hyvän pelin, mutta MuPa sähläsi merkkauspelissään ja avauksissaan ja osaltaan avitti Coban voittoa.

Peli eteni tasaisissa merkeissä viimeiseen erään asti. Coba siirtyi johtoon pienestä kulmasta lauotulla laukauksella. Hyvä veto, mutta olisi ollut estettävissä paremmalla peitolla. Sama homma oli suurimmassa osassa Coban maaleista. Pientä löysäämistä puolustuspelissä ja se riitti tällä kertaa.

Hyökkäyspäässä paikkoja oli kohtalaisesti, mutta tarkkuus viimeistelyssä uupui. Laukauksista suurin osa painui ohi tai yli. Niinpä suurin haaste sunnuntaina on kuntopuolen kestämisen, sekaisin olevien ketjukoostumuksien kuosiin saamisen sekä reeneissä vallinneen asennevamman korjaamisen lisäksi viimeistelyssä.

Summa summarum, Coballe ansaittu voitto ja MuPan valmennusjohdolle ja miksei pelaajistollekkin mietittävää parin päivän verran.


Päiväys
Paikka
Ottelu
Tulos
4.11.2007
Oulunsalo
SC MuPa - OuTa
1-6
Maalintekijät
Kemppainen

OuTan maalimäärä arvio, sen verran paljon edellä vastustaja oli että laskuissa ei enää pysynyt.

MuPalaisilta sunnuntaitason esitys, jota ei voi selitellä. Vastustaja oli joka osa-alueella sata kertaa parempi.

Jatkossa tulevassa reenipelissä sekä Kajaanin turnauksessa kaivataan nyt tasonnostoa joka ainoalta pelaajalta. Erityisesti asennepuolella.


Päiväys
Paikka
Ottelu
Tulos
4.11.2007
Oulunsalo
SC MuPa - Coba
5-5
Maalintekijät
Kemppainen 2, Korva, Rahikkala, Jussila A.

Tasainen varsin tarkan tuomarilinjan harjoitusottelu, jossa Coba vei alkua ja MuPa loppua. Coba sai maalinsa enemmän tai vähemmän mupalaisten hölmöillessä. Kahden maalin Coba-johto kuitenkin tasoittui kolmannessa erässä jossa MuPa esitti paikoitellen mukavaa hyökkäyspeliä.

Pelitapahtumiin nähden varsin ansaittu lopputulos molemmille joukkueille. Lauantain turnaukseen tarvittaneen kahden tunnin alkulämpimät jotta pelaajat olisivat heti ottelun alkaessa niin sanotusti hereillä. Nyt herääminen tapahtui oikeastaan vasta kolmannessa erässä.


Päiväys
Paikka
Ottelu
Tulos
25.11.2007
Oulunsalo
SC MuPa - OuTa
4-4
Maalintekijät
Kemppainen 2, Sorjonen 2

Sunnuntai-illan harjoisottelu, johon MuPa sai jalkeille huiketa 7 miestä ja maalivahdin. Kotiin jääneitä ei kuitenkaan kaivattu, sillä vähälukuinen miehistö taisteli mukavan tasapelin hyvällä kolmannen erän nousulla.

Ottelun kulku oli selkeä alusta asti. OuTa piti palloa ja MuPa puolusti ja iski vastaiskuilla. Pallollista peliä MuPa sai aikaan oikeastaan vasta kolmannessa erässä, jossa OuTan liike ja karvaus hieman hiipui.

OuTa johti ottelua ensimmäisen erän lopun kahdella maalilla toiseen erään mentäessä. Kemppainen toi MuPan maalin päähän pallonriiston jälkeen, mutta OuTa kuittasi välittömästi ja iski vielä erän lopussa neljännen osuman. Maaleista pari menee MuPan koko kentän puolustuksen ja merkkauspelin nimiin, mutta joka tapauksessa maalit olivat nätisti rakennettuja.

Lisäpaikkoja ottelun ratkaisuun OuTalla olisi ollut viimeisessäkin erässä, mutta Pääkkönen maalissa piti vastustajan maalit neljässä. MuPa sen sijaan kavensi ensin vapaalyönnistä maalin kulmalle unohdetun Sorjosen toimesta ja myöhemmin Kemppaisen iskiessä pallon verkkoon mukavan syöttelyn ja Mäkelän näyttävän esityön jälkeen.

Tasoitusmaali tuli aivan ottelun loppuhetkillä. Maalissa tarvittiin hivenen apua tuomarilta, sillä Kemppaisen jäähynarvoinen rike meni keskialueella tuomarilta ohi silmien ja pallon saanut Sorjonen kiitti ampumalla tarkasti pallon ylänurkkaan.

Halvasta tasoitusmaalista huolimatta ottelu oli paikalle päässeiltä mallikas suoritus. Viimeistelyssä oltiin nyt suhteellisen teräviä vaikka pari hukattua paikkaa ja rimaa saatiinkin aikaan. OuTalla tosin oli paikkoja reilusti enemmän, eli siinäkin mielessä tasapeli lämmitti mieliä.

Tästä jatketaan torstaina Cobaa vastaan ja lauantaina Urheilutalolla turnauksessa, vaihteeksi iltapelin muodossa.


Päiväys
Paikka
Ottelu
Tulos
29.11.2007
Oulunsalo
SC MuPa - Coba
6-1
Maalintekijät
Kärki 3, Rahikkala, Alajoki, Korva

Leppoisa ja siisti harjoitusottelu, jossa liiempiä hienouksia ei nähty. Ensimmäinen erä oli tasaista peliä ja varsinkin erän alkua leimasi lievä epävarmuus ainakin MuPan pallollisessa (l. Kärjen pallollisessa) pelissä. Joukkue kuitenkin kokosi jotenkin rivinsä siinä määrin että erätauolle mentiin 2-1 -johtolukemissa. Vastustajan maalin tarjoili MuPan anonyymi yleensä maalin yli ampuva laitahyökkääjä Kajaanista.

Toinen ja kolmas erä olivat hieman parempaa peliä hyökkäyssuuntaan ja pallollisessa pelissä oli välillä jopa ideaa. Omassa päässä jäätyiltiin vieläkin liikaa, mutta maalissa Pääkkönen piti harvat kohti maalia tulleet vastustajan laukaukset näpeissään. Suurimman osan laukauksista Coba ampui päätyverhoon. Hieman samaa tosin oli myös MuPan hyökkäyksissä ja ennen kaikkea hyökkääjien viimeistelyssä. Maalinteosta nimittäin vastasivat lähinnä puolustajat.

Ottelu päättyi lopulta MuPan selkeään voittoon lukemin 6-1. Maaleja iskivät hatun arvoisesti Kärki, sekä maalin mieheen Rahikkala, Alajoki ja Korva. Varsinkin hyökkääjien maalit olivat suorastaan silmiä hivelevän kauniita sutaisuja. Kärjen kolmas maali oli myös maininnan arvoinen. Pelkoa ja kunnioitusta herättävää vapaalyöntikuvio siksakkia (jota vastustaja ei muka edes ollut huomannut) kokeiltiin nyt toisen kerran tällä kaudella tai oikeastaan koskaan ja jälleen helähti. Vieläköhän sitä uskalletaan lauantaina kokeilla?


Päiväys
Paikka
Ottelu
Tulos
20.12.2007
Oulunsalo
SC MuPa - Coba
8-3
Maalintekijät
Kaikki muut paitsi Partanen

Joulunalun harjoituspeli jossa tempo oli balladien luokkaa. MuPa pelasi kuudella kenttäpelaajalla mutta hallitsi silti pallollista peliä.

Peli ratkesi oikeastaan jo ensimmäisessä erässä MuPan kolmeen maaliin. Tämän jälkeen vauhti pysyi tallustelun tasolla ja paikkoja siunaantui kaikille. Coban paikat olivat vähemmässä, joten loppulukemat olivat siltäkin osin oikeutetut.

Positiivista lienee paikalle saapuneiden MuPalaisten hyvä yritys sekä lähes kaikkien onnistuminen maaliteossa Partasta lukuunottamatta. Mies tosin hoiti koko ottelun pakin tontilta Kärjen kera eli ehkä osuma olisi ollut liikaa vaadittu.

Toivottavasti joulun jälkeen harjoituspeleihinkin saadaan enemmän miehiä ja enemmän säpinää, jotta sarjassakin tuuli kääntyisi.


Päiväys
Paikka
Ottelu
Tulos
10.1.2008
Oulunsalo
SC MuPa - Coba
6-3
Maalintekijät
Väätäjä 3, Happonen 2, Jussila A.

Kaksijakoinen harjoitusottelu, jota Coba johti 0-2 ja 1-3 mutta MuPa roikkui mukana Happosen kahdella komealla maalilla ottelun puoliväliin asti.

Toisen erän loppu ja kolmas erä olivat MuPalta parempaa peliä ja Väätäjän ujutellessa pallon kolmesti verkkoon otti MuPa lopulta ottelun alkuun ja Coban paikkoihin nähden turhankin selkeän voiton.


Päiväys
Paikka
Ottelu
Tulos
31.1.2008
Oulunsalo
SC MuPa - Coba
9-3
Maalintekijät
Kemppainen 3, Kärki 3, Happonen, Rahikkala, Mäkelä

Harjoitusottelu Oulunsalossa, joka oli MuPalta mainio esitys. Pallonhallinta ja maalipaikat joukkue vei selvästi ja viimeistelykin oli hyvällä tasolla.

Puolustuksessa urakoivat Kärki ja Rahikkala koko ottelun ja hyökkäysvitjat Väätäjä-Partanen-Happonen sekä Kemppainen-Sorjonen-Mäkelä painoivat pelin vastustajan päätyyn.

Tehokkaimmalla päällä olivat hyökkääjistä Kemppainen ja puolustajista Kärki. Maalissa torjoi taivalkoskelaisvahvistus Tero varmasti kuin muuri.

Tästä on hyvä jatkaa kohti lauantain Rantsilan otteluita.


Päiväys
Paikka
Ottelu
Tulos
21.2.2008
Oulunsalo
SC MuPa - Coba
4-3
Maalintekijät
Kärki, Partanen, Ryyppö, Kemppainen

Tasainen harjoitusottelu, jota MuPa punamustien läpi katsottuna hallitsi, mutta maalinteko tuotti vaikeuksia osin huonon viimeistelyn, osin vastustajan maalivahdin paraatipelastusten johdosta.

Coba iski maalinsa lähinnä maalin edustalta MuPan omista virheistä ja yhden hivenen onnekkaastikkin. MuPan maaleista kaksi (Kärki ja Partanen) syntyi hienoilla laukauksilla ja vahvistuksena luutinut Olli-Pekka Ryyppö viimeisteli maalinsa keskeltä näyttävän kuvion päätteeksi.

Vajaamiehisella MuPalla oli liike hieman hukassa, mutta onneksi Cobakaan ei täydellä miehityksellä ollut pelissä mukana. Niinpä ottelun tempo pysyi suhteellisen rauhallisena, mitä osaltaan edesauttoi ottelun rikkonaisuus.

MuPan voittomaali syntyi ottelun lopussa Kemppaisen lauottua pallon verkkoon poikittaissyötöstä. Joukkueen esityksestä voisi käyttää kulunutta termiä rutiinisuoritus. Kukaan ei häikäissyt eikä myöskään pettänyt, ainoastaan Pääkkönen oli kolmen päästetyn maalin johdosta lievä pettymys vaikkei maaleille mitään mahtanutkaan.


Päiväys
Paikka
Ottelu
Tulos
13.3.2008
Oulunsalo
SC MuPa - Coba
5-3
Maalintekijät
Väätäjä, Jussila A., Partanen, Kärki, Korva

Voisi sanoa että perinteinen Coba-ottelu. Tempo oli rauhallinen ja MuPa piti enemmän palloa ja sai sitä kautta maalipaikkoja. Coba piristyi loppua kohden mutta ei päässyt kahta maalia lähemmäksi missään vaiheessa.

MuPan onnistujia olivat paikalle saapuneet kahdeksan kenttäpelaajaa, etunenässä Partanen joka alivoimamaalin lisäksi namutteli kolme syöttöpistettä.

Tästä onkin hyvä jatkaa lauantaille, jossa vastus hieman kovenee.


Päiväys
Paikka
Ottelu
Tulos
24.4.2008
Oulunsalo
SC MuPa - Coba
8-7
Maalintekijät
Väätäjä 3, Jussila A. 3, Kärki, Happonen

Edellisestä pelistä jää raportti väliin, sillä viidellä viittä vastaan neppailu päättyi sopuisasti tasan joten ei siitä sen enempää.

Tämän kertainen taisto oli pitkästä aikaa pirteä ja vauhdikas harjoitusottelu jossa Coba oli alussa varsin vaisu ja toisaalta MuPa esitti kenties Coba-sarjan parasta peliään kaksi ensimmäistä erää. Pallo ja kaikki seitsemän miestä liikkuivat mallikkaasti ja Coba pääsi peliin mukaan vasta 4-0 -maalin jälkeen.

Tämän jälkeen peli alkoi muutenkin tasoittua ja varsinkin viimeinen erä oli täyttä hurlumheitä ainakin MuPan osalta. Liike ja yritys hiipui ja sitä kautta virheet lisääntyivät. Kruununa käytännössä kaksi vastustajan ylivoimamaalia joiden siivittämänä Coba nousi lopulta tasatilanteeseen 7-7.

Ottelu ratkesi viime hetkillä Partasen tarjoiltua maalin takaa vastahyökkäyksestä pallon taaksepäin Alajoelle jonka maagiset kädet toimittivat pallon Jussilalle maalin kulmalle joka sai siirtää pallon pienestä kulmasta tyhjiin. Viimeisen erän perusteella jopa hieman ansaitsematon voittomaali.

Pelin alku oli kuitenkin mallikasta peliä MuPalta. Pääosissa hääri Väätäjä joka iski ottelun alkuun kolme komeaa maalia. Coban ensimmäiset maalit olivat ehkä hivenen onnekkaita. Loppua kohden Coba oli kuitenkin vastaiskuissaan tehokas ja MuPa nukkui maalinedustalla. Pääkkönenkin päästi maalissa kauden ensimmäisen helpon maalinsa mutta oli muissa maaleissa syytön MuPan puolustaessa pehmeästi. Miinuspuolelle menee myös pelihommiin palanneen Riekin Cobamaalien putken tyly katkeaminen vaikkei maali kyllä kaukana ollut nytkään.

Coba pelien sarja on yhtä vaille täysi. Sarjaan on mahtunut jos jonkinlaisia pelejä lähinnä joukkueiden pelaajamäärästä riippuen. MuPan puolesta voidaan sanoa että kyllä ringistä pitäisi peleihin saada enemmän kuin 5-8 pelaajaa. Samat naamat edustivat MuPaa käytännössä jokaisessa kauden harjoitusottelussa. Toisaalta miksi muuttaa voittavaa joukkuetta?