Harjoitusottelut 2009

2009-2010

Tältä sivulta SC Muden Pallon kauden 2009-2010 harjoitusotteluiden raportit. Tai ainakin voitettujen pelien rapsat.

Haasteen otteluun voit heittää sähköpostilla tänne.

Päiväys
Paikka
Ottelu
Tulos
10.9.2009
Oulunsalo
SC MuPa - Coreballo
8-9
Maalintekijät
Alajoki 2, Kärki 2, Jussila A. 2, Jussila M., Partanen

Surkea peli vähillä miehillä jossa Coba paransi peliään loppua kohden ja tuli lopulta takaa ohi.

Hyökkäykseen riitti yritystä mutta puolustukseen ei ensimmäisen erän jälkeen. Tulokasmaalivahti Heikki Havana jätettiin tylysti yksin, tosin raskaan viikko-ohjelman (cup+reenit) takia kuuden kenttäpelaajan jalat eivät ymmärrettävästi olleet vetreimmillään.

Päiväys
Paikka
Ottelu
Tulos
14.9.2009
Oulunsalo
SC MuPa - SSRA
5-5
Maalintekijät
Kärki, Alajoki, Bastman, Hannikainen, Jussila A.

Mainio ja vauhdikas harjoitusottelu, jossa MuPa juoksutti kentälle yli kolme kentällistä miehiä ja valmennusjohdolla oli liikutuksen kyynel silmäkulmassa.

Vastustajalle voi ottelun perusteella luvata ruusuista kautta 5-divisioonassa, sillä SSRA vei peliä oikeastaan koko kolmen erän ajan MuPan hätäillessä ja rikkoessa peliä. Osaltaan hallintaa auttoi yli puolenkymmentä pikkukakkosta joita MuPa istui mm. väärästä etäisyydestä kolmesti. Viime kaudella ei sarjassakaan taidettu jäähyillä noin paljoa.

Vastustaja oli pelin alussa paremmin hereillä mutta MuPa siirtyi silti johtoon Kärjen viivalaukauksella. Tämän jälkeen MuPan päässä soi kolmesti lähinnä maalin edustalta. Merkkausvirheitä sattui puolustuspäässä aivan liikaa.

Positiivista ottelussa oli kuitenkin poikkeuksellinen tehokkuus maalipaikoissa. MuPa iski Renesanssimiehen ja uusien vahvistusten (Hannikainen & Bastman) johdolla pelin tasoihin ja lopussa johtoonkin, mutta vastustaja tasoitti muutama sekunti ennen loppua sisäänlyönnistä, joka tosin annettiin noin kolme metriä laidasta. Siitä huolimatta MuPaviisikko nukkui tilanteessa ja ansaittu tasoitus vastustajalle.

Muuta plussan arvoista ottelussa oli SuPS-vahvistus Tero Pernun mainiot otteet maalissa sekä MuPan ainoan ylivoiman salamannopea hyödyntäminen. Plussat myös Laukolle tarkasta tuomaroinnista.

Päiväys
Paikka
Ottelu
Tulos
21.9.2009
Oulunsalo
SC MuPa - SSRA
7-5
Maalintekijät
Kärki 2, Alajoki, Vornanen, Väätäjä, Suvanto, Jussila A.

Erikoinen ja vauhdikas harjoitusottelu, johon SSRA tuli jälleen MuPaa pirteämmin ja johti viiden sekunnin jälkeen 1-0 ja iski seuraavasta hyökkäyksestä jo toisen maalinsa.

MuPalla oli marssittaa kentälle kolme täyttä hyökkäyskenttää ja kuusi puolustajaa mutta siitä huolimatta tai juuri siksi peli oli kaksi erää varsin sekaisin. Suurin syy sekavuuteen löytyy jälleen valmistautumisesta, johon tullaan jatkossa kiinnittämään entistä enemmän huomiota.

SSRA piti vauhtia yllä, liikutti hyvin palloa ja karvasi päädystä asti mikä tuotti MuPalle vaikeuksia ja vastustajalle maalipaikkoja kahden erän ajan. MuPan paikat olivat satunnaisia ja hyökkäykset katkesivat usein jo keskialueella.

Laihaksi lohduksi kahden erän kohelluksessa jäi sentteriodotuksiaan lunastaneen Vornasen komea kavennusosuma. SSRA iski kuitenkin maalin läheltä terävästi vielä kolmesti ja johti peliä kahden erän jälkeen lukemin 5-1.

Kolmannessa erässä vastustajan vauhti aavistuksen laantui ja MuPan avauspeli alkoi kovaa karvannutta vastustajaa vastaan toimia. Renessssanssssimies Alajoen kiintiöetuylänurkkalaukauksella iskemä kavennus puheenjohtajan oivaltavan syötön jälkeen herätti lopullisesti punamustat ja joukkue alkoi kiriä vastustajan etumatkaa maali maalilta kiinni.

Kaikki kolme kenttää ikäänkuin heräsivät ja alkoivat saada painetta vastustajan päätyyn, karvaus sai vastustajan avauksia poikki ja oma avauspeli parani silmin nähden. Sitä kautta maalipaikkoja ja merkillistä kyllä myös maaleja alkoi tulla tasaiseen tahtiin.

Kiri huipentui Suvannon maalin edestä ilmasta maagisesti napauttamaan 6-5 -voittomaaliin. 7-5 -maalin jälkeen kolisteltiin SSRA:n päässä vielä tolppia useamman kerran ja kun vastustajan terävät vastaiskut päätyivät päätyseinään ja sivuverkkoihin sai MuPa erinomaisesta viimeisestä erästä mukavan palkinnon.

Harjoitusotteluputki jatkuu ensi maanantaina Oulun Tarmoa vastaan.

Päiväys
Paikka
Ottelu
Tulos
28.9.2009
Oulunsalo
SC MuPa - OuTa
3-1
Maalintekijät
Väätäjä, Hannikainen, Partanen

Harjoitusotteluputken puolivälissä MuPa sai vastaan viime kaudella niukasti nelosdivisioonaan pudonneen Oulun Tarmon. Vastustaja oli jonkin verran muuttunut edelliskaudesta mutta perusilme vaikutti tutulta OuTalta eli liikkuvaa ja pallonhallintaan pyrkivää peliä.

MuPa pelasi kolmella kentällisellä mikä näkyi liikkeessä ja varsin hyvässä karvauspelissä. Ensimmäisessä erässä MuPan pallollinen peli ei ollut parhaimmillaan mutta parani ottelun aikana huomattavasti. MuPa sai silti mainion alun otteluun Väätäjän iskettyä komean maalin pomppupallosta parin tolpan kautta heti ensimmäisessä vaihdossa. Tämän jälkeen ensimmäinen erä meni OuTalle MuPan vielä kehitellessä pallollista peliään.

Toisessa erässä peli parani ja pallonhallintakin tasoittui. Molemmilla joukkueilla oli omat hallintajaksonsa ja paikoin hyvätkin pyöritykset vastustajan päädyssä mutta maalit olivat silti kortilla. Pelin edetessä MuPa tuntui kuitenkin saavan enemmän tekopaikkoja joista moni tuli hyvän karvauksen jälkeen syötönkatkoista ja vastaiskuista. Myös avauspelillä päästiin paikkoihin.

OuTa ei niin selkeitä maalipaikkoja saanut ja pääsi kokeilemaan maalintekoa enemmän viivasta ja muutamasta maalinedushässäkästä ja kahdesta lopulta varsin tehottomasta ylivoimasta.

MuPa iski toisen maalin vapaalyönnistä jossa Mikko Jussila löysi poikittaissyötöllä yhä toistaiseksi sutjakassa kunnossa olevan Joonas Hannikaisen joka laukoi pallon verkkoon. Molemmilla joukkueilla oli tilanteessa vaihto sopivasti kesken. Ratkaisevan kolmannen maalin teki pirteän ykköskentän sentteri Partanen joka sijoitti pomppupallon pompulla alanurkkaan.

OuTan ainokainen tuli aavistuksen halvasti, kun puolen kentän takaa lähtenyt löysä laukaus pomppi maalissa edukseen esiintyneen tanssijamaalivahti Heikki Havanan längistä sisään.

Kaiken kaikkiaan ehjä esitys koko joukkueelta. Positiivisin yllätys oli kolmoskentän Alajoki-Vornanen-Suvanto ennakkoluuloton ja mainio peli vaikkakin Renessanssimiehen maaliputki katkesikin. Myös ykköskenttä oli poikkeuksellisen tehokas ja kakkonen alkoi vähitellen löytää peliään parin kehnomman pelin jälkeen. Miinusta voidaan kaikille antaa oikeastaan vain maalipaikkojen tuhlailusta ja alun sekavasta pelaamisesta.

Päiväys
Paikka
Ottelu
Tulos
1.10.2009
Oulunsalo
SC MuPa - Coba
6-5
Maalintekijät
Pyykkönen 2, Jussila A. 2, Vornanen, Jussila M.

Harjoitusottelu hämärässä Oulunsalon hallissa samalla teemalla kuin torstaina yleensä. Tuntia aikaisempi aika loppuviikosta ja kentällä on seitsemän äijää kun taas maanantaisin löytyy seitsemältä alkavaan peliin kolme kentällistä.

Coba-peli näytti aavistuksen samalta kuin edellinen kohtaaminen, eli vähäiset kenttäpelaajat tallustavat kentällä dieselkoneen tavoin tasaisen varmasti. Alku pelataan suhteellisen terävästi, puolivälissä löysäillään ja lopussa tehdään mitä jaksetaan.

MuPa meni pelissä ensin johtoon valmennusjohdon riemuksi peliin ehtineen tulokas Aki Pyykkösen komealla maalilla heti pelin alkuun. Tämän jälkeen Coba tuli tasoihin ja meni ohi aina maali kerrallaan MuPan tullessa aina tasoihin lukemiin 5-5 asti.

Lopulta MuPa oli maalipaikoissaan aavistuksen terävämpi ja vei tasaisen ottelun lukemin 6-5.

Coban maaleista pari tuli hivenen halvalla mutta muut hyvillä hyökkäyksillä tai pyörityksen jälkeen kuten viimeinen ylivoimamaali. MuPa teki maalinsa yleensä poikittaissyötön jälkeen. MuPahyökkääjillä oli useampikin yksinläpi- tai ylivoimatilanne mutta niitä hyödynnettiin hieman liian säästeliäästi.

Joka tapauksessa hyvä nousu aina tappioasemasta voittoon, joten peliin saapuineille iso käsi ja kaksi komeaa maalia jäätävästi iskeneelle Pyykköselle isompi.

Päiväys
Paikka
Ottelu
Tulos
5.10.2009
Oulunsalo
SC MuPa - HaHe
2-4
Maalintekijät
Ryyppö, Kangas

Vauhdikas harjoitusottelu, jossa molemmilla joukkueella oli enemmän vauhtia kuin taitoa. MuPalla oli taas kolme kentällistä kehissä, samoin HaHella.

HaHe hallitsi alkua lähinnä paineistamalla MuPan avauspelin hivenen näpertelyksi. Hyökkäyspäähän ei päästy kuin satunnaisesti ja HaHe sai paikkoja pallonmenetyksistä. Pieni ja hämärä Oulunsalon halli ei näytä MuPalle sopivan.

MuPa siirtyi kuitenkin johtoon. HaHe iski maalinsa MuPalaisten harhasyötöistä ja yhden (voittomaalin) mupapakisto potki omiin. Parhaat HaHen paikat teki tyhjäksi ottelun kiistatta paras MuPapelaaja, maalivahti Heikki Havana. Viimeinen maali tuli pelin viime sekunneilla.

MuPan hyökkäyspeli oli hätäistä ja tukkoista ja palloa ei tahdottu saada avattua päätyyn sitten millään. Ja kun saatiin se menetettiin turhan helposti. Laukauksia HaHen maalille tulikin lähinnä viivasta tai kauempaa. Toinen maali tosin tehtiin tyhjiin näyttävän vastaiskun päätteeksi.

HaHen pelissä oli vauhtia ja vastustajalta näytti löytyvän useita taitavia hyökkääjiä, mutta peli meni usein hieman liian monimutkaiseksi siinä missä MuPallakin. Joka tapauksessa hyvä harjoituspeli jossa tempo säilyi läpi ottelun.

Ensi viikolla otetaan uusinta Jatulin kirkkaissa valoissa. Toivottavasti silloin pelin taso kohoaa molemmin puolin, sillä tänään parasta antia ottelussa oli suorastaan loistava erotuomarikolmikko.

Päiväys
Paikka
Ottelu
Tulos
12.10.2009
Jatuli
SC MuPa - HaHe
10-8
Maalintekijät
Jussila M. 2, Rahikkala 2, Suvanto, Vornanen, Eksymä, Jussila A., Ryyppö, Partanen

Vauhdikas harjoitusottelu 20 minuutin erillä, johon MuPalla löytyi ylimäärin pelaajia (10 hyökkääjää, 5 pakkia) ja vastustajallakin miehiä riitti.

Ensimmäinen erä oli HaHen. Vaikutti siltä että Oulunsalon hämärän hallin vaihtuminen Jatulin kirkkaaseen areenaan hämäännytti mupalaiset tyystin, sillä erässä nähtiin melkoinen määrä harhasyöttöjä ja vastustajan ylivoimahyökkäyksiä. HaHe teki maalit hyvillä laukauksilla mutta liian usein mupalainen seurasi maalintekoa vierestä. Erän jälkeen HaHe johti 1-4.

Valmennusjohdon tiukka puhuttelu erätauolla sai peliin ryhtiä ja jos ensimmäisessä erässä pallo myös hieman pomppi HaHelle niin toisessa erässä tämäkin tasoittui. MuPa iski useamman maalin melko halvalla, mutta vastapainoksi nähtiin myös muutama suorastaan epätyypillisen kaunis sommitelma jolla vastustajan puolustus aukeni.

MuPa paineli rinnalle ja ohi ja peli näytti olevan täysin hallussa, mutta parin maalin johto saatiin aina tupellettua omilla virheillä, yleensä vielä oman tehdyn maalin jälkeen.

Lopulta loppulukemat jäivät kuitenkin pesäpallolukemiin 10-8. Vaikka virheitä nähtiin niin maalinteossa onnistuttiin nyt hyvin ja onnikin oli mukana. Toivottavasti muutama kaveri ei tuhlannut tuurikiintiötään Suomussalmea ajatellen (Vornasen ja Partasen ilmaosumat, Eksymän maalintausveivi, Suvannon rintakuoletus jne.). Huolestuttavinta Suomussalmen turnauksessa on kuitenkin se miten MuPan iltapelaajat (mm. kahden maalin Rahikkala) saadaan hereille jo aamukymmenen peliin.

Tästä on hyvä lähteä Suomussalmelle, kunhan vaan hyvän ja huonon vaihdon ero saadaan aavistuksen pienemmäksi.

Päiväys
Paikka
Ottelu
Tulos
22.10.2009
Oulunsalo
SC MuPa - Coba
6-6
Maalintekijät
Kärki 2, Väätäjä 2, Rahikkala, Jussila A.

Jokseenkin perinteinen Coba-ottelu jota MuPa kahdeksalla miehellä hallitsi reilusti yli puoleenväliin asti. MuPa piti palloa ja Coba saatiin pidettyä poissa parhailta maalintekopaikoilta.

Toisen erän loppupuoli ja kolmas erä olivatkin sitten Coban hallintaa. Joukkue liikkui paremmin ja MuPan hyökkäykset olivat varsin satunnaisia. Coba tuli rinnalle ja ohi mutta MuPa onnistui nousemaan kahdesti tasoihin lähinnä hyvän erikoistilannepelaamisen ansiosta.

Positiivisia asioita MuPan pelistä, varsinkin loppupelistä, saa hakea. Mieleen tulee oikeastaan vain erikoistilanteet jotka hyödynnettiin hyvällä prosentilla (rankkari, ylivoima, vapaalyönti). Negatiivisia juttuja löytyy sen verran pitkä lista että jätetään väliin.

Jatkossa pääasia on saada peleissä yksilöistä kaikki irti. Pelkkä pelailu ei riitä harjoituspeleissä saati sitten sarjaotteluissa.

Päiväys
Paikka
Ottelu
Tulos
9.11.2009
Oulunsalo
SC MuPa - OuTa
4-2
Maalintekijät
Jussila A., Partanen, Bastman, Alajoki

Hyvävauhtinen harjoitusottelu, jota MuPa vei kaksi erää kolmen kentän voimin, mutta OuTa sai hengen päälle MuPan hivenen hyytyessä viimeisessä erässä.

Ottelun alku oli varsin tasaista pelaamista ja MuPa sai avausmaalin siirretyn rangaistuksen aikana. Toisen osuman MuPa iski ylivoimapelin päätteeksi. Maalin viimeisteli lähietäisyydeltä muutenkin ottelussa erinomaisesti esiintynyt Partanen.

Kun MuPa sai kolmannen maalin Bastmanin tarkan viivalaukauksen jälkeen peli näytti ratkenneelta, mutta OuTa tuli vielä peliin mukaan ja myllytti kolmannen erän MuPan päässä. Onneksi OuTan kavennusosuman jälkeen Alajoki löysi maalista aivan uuden nurkan ja iski pallon vastaiskusta alanurkkaan. OuTa kavensi vielä lisää mutta aika loppui kesken.

Ottelun ratkaisijaksi täytyy nostaa exliigatähti Joonas Hannikainen, joka iski tärkeään paikkaan kaksi (maalin estänyttä?) jäähyä. Ilman näitä tilastomerkintöjä poikkeuksellisesti kolmoskentän laidassa hyökännyt luottopuolustaja olisi jäänyt täysin vaille tilastomerkintöjä useista ketjukavereiden ruokkimista huippupaikoista huolimatta.

Mainio peli MuPalta lukuunottamatta viimeistä erää. OuTan pelinrakentelu saatiin tukittua ja avauspeli toimi mainiosti kahden ensimmäisen erän ajan. Myös erikoistilanteet hoidettiin mallikkaasti. Alivoima kesti ja ainoa ylivoima päättyi pyörityksen jälkeen maaliin. Myös MuPan maalivahtipeli oli Havanan johdolla kohdallaan.

Torstaina pelataan vielä viimeistelypeli ennen Rovaniemen turnausta, vastassa vanha tuttu Coba.

Päiväys
Paikka
Ottelu
Tulos
12.11.2009
Oulunsalo
SC MuPa - Coba
5-4
Maalintekijät
Jussila M. 2, Pyykkönen 2, Väätäjä

Partaselta meni uusi maila poikki.


Päiväys
Paikka
Ottelu
Tulos
3.12.2009
Oulunsalo
SC MuPa - Coba
6-4
Maalintekijät
Vahvistus 3, Partanen 2, Salonen

Leppoisa mutta rauhallinen harjoitusottelu, johon MuPa tarvitsi kaksi vastustajaa täydentämään surullisen harvalukuista joukkoaan.

Coba vei alkua vaikka MuPa siirtyi johtoon. 2-4 -tilanteessa Pääkkönen heräsi maalissa ja pisti niin sanotusti ovet kiinni ja MuPa teki muutaman nätinkin maalin.

Hirveästi pelistä ei rauhallisen tempon vuoksi jää jälkipolville kerrottavaa, mutta pisteet täytyy antaa koko viisikolle, erityisesti Coba-vahvistuksille jotka jaksoivat tehdä töitä (ja kolme maalia) kiitettävästi koko pelin ajan. Myös toinen vahvistus Paavo Salonen pelasi pirteästi ja iski yhden maalin.

Seuraavaan harjoituspeliin maanantaina toivon mukaan löytyy edes viisi omaa miestä.

Päiväys
Paikka
Ottelu
Tulos
7.12.2009
Nallisport
SC MuPa - SB Tuure
4-9
Maalintekijät
Rahikkala, Kangas, Vornanen, Bastman

Harjoitusottelu jota ei olisi koskaan pitänyt edes pelata. MuPa keskittyi puolustamaan huonosti ja tuhlaamaan maalipaikkoja ja vastustaja keskittyi rikkomaan ja iskemään vastaiskuista tehokkaasti.

Hyökkäypäässä pyöritettiin näyttävästikkin mutta vastustajan maalivahti ja hyökkääjien tehottomuus ja huono onnikin esti maalit. SB Tuure puolestaan rokotti varsinkin alussa vähistä paikoista tehokkaasti.

MuPan perisynti eli huonot suunnanmuutokset oman pallonmenetyksen jälkeen, joista liian monta oli karkeita harjasyöttöjä, korostuivat kun jalkaa ei "rentouttavan" viikonlopun jäljiltä löytynyt kahdesta kentästäkään pelimiehiä.

Positiivisinta antia ottelussa oli erinomainen ja iso Nallisportin kenttä.

Viikonlopun turnauksessa korostuvat MuPan osalta kolme teemaa eli liikkuminen, asennoituminen ja maalinteko.

Päiväys
Paikka
Ottelu
Tulos
5.1.2010
Nallisport
SC MuPa - MK SBT II
3-7
Maalintekijät
Bastman, Hannikainen, Kärki

Harjoitusottelu tutulla kaavalla eli MuPa vie alkua ja vastustaja loppua ja lisäksi vastustaja ratkaisee pelin vastaiskuilla.

Ottelun ensimmäinen erä oli täysin MuPan mutta maalinteko oli tuskaista koko pelin ajan. Kerran pallo saatiin takarautaan mutta tuomarilta tämä jäi näkemättä. Vastustaja rankaisi oikeastaan ensimmäisestä paikastaan kun vapaalyönnin merkkaus ryssittiin omassa päässä.

Peli eteni tasatilanteessa kolmanteen erään asti, jossa Merikosken vastaiskut MuPan liikkeen hyytyessä ratkaisivat pelin. Vastustaja oli muutenkin tänään erityisesti maalin edestä MuPaa parempi ja enemmän hereillä.

Päiväys
Paikka
Ottelu
Tulos
14.1.2010
Oulunsalo
SC MuPa - Coba
5-5
Maalintekijät
Partanen 2, Jussila M. 2, Pyykkönen

Tasainen harjoitusottelu, jossa MuPa oli alussa vahva mutta taantui erinomaisen alun jälkeen 2-0 -tilanteessa vähine miehineen. Samaan aikaan Coba paransi ja tuli rinnalle ja ohikin, mutta lopulta "pisteet" tasattiin.

Molemmissa päissä maalivahdit venyivät haamupelastuksiin ja erityisesti MuPan ykkösvahti Teemu Kärki pelasti akrobaattisilla torjunnoillaan ja vahvalla peittopelillä pisteen MuPalle. Torjuntaprosentti 98 kertoo kaiken oleellisen.

Hyökkäyspäässä onnistujia olivat Mikko Jussila, Aki Pyykkönen ja vahvaan vireeseen vuodenvaihteen jälkeen yltynyt ykkössentteri Partanen.