Harjoitusottelut 2014

2014-2015
Cup
Harkkapelit

Tältä sivulta SC Muden Pallon kauden 2014-2015 harjoitusotteluiden (l. harjoitusottelun) raportit. .

Päiväys
Paikka
Ottelu
Tulos
19.9.2014
Nallisport
SC MuPa - SS Kanuuna
7-5
Maalintekijät
Konttinen 2, Viitala 2, Keinänen 2, Jussila A.

SC Muden Pallon perinteisessä kauden ainoassa harjoitusottelussa itse ottelu ei ollut pääasia. Päähuomion vei SC Muden Pallon uuden vahvistuksen, Lumijoen lajiniilon Ville-Petteri Keinäsen ensiesiintyminen Mustien Virtahepojen pelinutussa.

Seurajohdon, fanien ja yleisön odotukset VP:n debyytissä olivat huikeat, sillä olihan Keinäsen siirto huomioitu valtakunnallista mediaa myöten. Ja mikä olisikaan sopinut paremmaksi vastukseksi historialliseen harjoitusotteluun kuin Keinäsen oma seura SS Kanuuna. Eikä numero 51 pettänyt odotuksia.

Ottelun alku oli hakemista molemmilta joukkueilta ja myös Keinäseltä. Avausmaali saatiin aikaiseksi Keinäsen dominoidessa omassa päässä ja avatessa nopean vastaiskun joka päättyi Viitalan sutimaan 1-0 -osumaan. Tämän jälkeen Keinänen katseli vaihdossa kun nopeat ja liukkaat Kanuunan pojat rankaisivat SC Muden Pallon pallonmenetyksistä tai muusta höntyilystä ja iskivät tehokkailla vastaiskuilla palloa lähinnä takatolpalta tyhjiin.

1-3 -tilanteessa Keinänen otti jälleen roolia ja hyökkäyspään manooverit päättyivät Jyrki Konttisen, myös tulokasvirtahevon, avausosumaan. Sektorista varma putti tyhjiin.

Tasoituksen VP "Kanuuna" Keinänen järjesteli kolmannen erän alussa. SC MuPan kone alkoi lähtä käyntiin muillakin kuin Keinäsellä ja korkeampi karvaus avasi paikkoja vastustajaa enemmän.

Tämän jälkeen Lumijoen Lemmy painoi kaasun pohjaan ja niittasi Virtahevot johtoon upeasti ajoitetulla nousulla. Maalintakaa tulleen syötön haltuunoton jälkeen sekunnin murto-osan murtosassa Keinänen löysi pallonmentävän aukon Kanuunamaalissa ja sijoitti jäätävästi takakulmaan.

Johto-osuma pisti katsomon sekaisin ja reportterinkin muistiinpanot katosivat hukkuneiden pasmojen mukana. Keinänen tyylitteli vielä yhden osuman ex-seuransa verkkoon, tyylikkäästi tuulettamatta - tottakai, ja järjesteli muun muassa vahvalla karvauksella viimeisen osuman vastustajan tyhjään maaliin.

Kentän pelillisen dominoinnin lisäksi Keinänen myös psyykkasi MuPan maalivahtiosaston hyvään iskuun. Vaikka maaleja omiin tuli runsaasti, niistä kaikki yhtä rankkaria lukuunottamatta voidaan laittaa kenttäpelaajien piikkiin.

SS Kanuunan taiturit aiheuttivat ottelun ajan muille kuin Keinäselle vaikeuksia omassa päässä, mutta pyöritykset jäivät onneksi kohtalaisen tehottomiksi. Parhaat paikat ja maalit tulivatkin lumijokisten vastaiskuista, jotka joukkue päätti tyylikkäästi, useimmiten tyhjiin. Onneksi MuPan viimeisen erän peli parani sen verran että ottelu kääntyi Keinäsen johdolla, mutta paljon pitäisi peliä vielä viikossa ehtiä kehittää että avausturneesta saataisiin pisteitä plakkariin.

Tästä on kuitenkin hyvä lähteä kauteen. Ainakin yksi osa-alue, Keinänen, on MuPalla jo nyt kunnossa.