Kausianalyysi - Lohkon joukkueet

Alla kaikkitietävän analyytikon arviot muista joukkueista lähinnä keskinäisten otteluiden ja katsomosta töllättyjen vääntöjen perusteella. Yleiskommenttina voisi sanoa että alkukausi näytti aivan erilaiselta mitä loppukausi. Osa porukoista romahti ja osa paransi, joten ainakin analyytikko olisi alkukauden perusteella tehdyt vetonsa hävinnyt tyystin.

Myös kabinettipisteet sotkivat pakkaa, mutta niistä on turha itkeä. Todennäköisesti jokainen pisteitä menettänyt joukkue oppi ja hoitaa jatkossa pelit kentällä eikä kabineteissa.

Joukkueet sarjasijoituksen mukaan, nimen alla sarjan tilastot.

SC MuPa
O V T H TM-PM P
16 14 0 2 98- 40 28

Joukkueen esityksestä erillinen ja täysin objektiivinen analyysi täältä.

KaPePo
16 11 1 4 89- 49 23

Joukkue nousi karsimaan hivenen puskista. Sai apua kabinettipistesohlailuista, mutta näytti ansaitsevansa karsintapaikan Papasta vastaan viimeisessä turnauksessa.
Taatusti jatkossakin sarjan kärkikahinoissa, kun vielä tehoja löytyy laajemmalta joukkueen sisältä ja otteisiin löytyy ripaus tasaisuutta. Nyt huonon ja hyvän päivän välillä eroa liiaksi. Pisti MuPan molemmissa peleissä todella ahtaalle vaikka toinen repesikin lopussa.

Parasta: Joukkuepuolustus
Huonointa: Tason ailahtelu

Papas II
16 10 0 6 82- 64 20

Sohlasi osaltaan kabineteissa, mutta loppukaudesta myös kentällä. Karsintapaikka oli omissa käsissä mutta tällä kaudella se jäi hankkimatta. Jatkossa jopa potentiaalisempi mitä KaPePo mikäli nuoret kaverit eivät karkaa porukasta.
Laaja rinki josta jatkossakin pelaajia tulee esille, tällä kaudella muutaman avainpelaajan poissaolo näkyi vielä liikaa. Pyrki pelaamaan omalla systeemillään, ja aiheutti MuPalle ensimmäisen tappion toisella yrityksellä. Ensimmäiselläkin se oli jo lähellä.

Parasta: Pelisysteemi
Huonointa: Kokemattomuus

Riento
16 8 1 7 80- 67 17

Pelasi alkukauden kenties opetellen sarjan tavoille. Sössi myös kabinetissa, mutta väänsi loppukauden hurmiossa. Voi sanoa että onneksi pelasi MuPaa vastaan jo alkukaudesta. On ensi kaudella Kajaanin porukoiden tasalla nousukahinoissa mukana. Hyvin pelaajia turnauksissa ja potentiaaliakin löytyy.

Parasta: Loppukausi
Huonointa: Alkukausi

Dynamo Team 95
16 5 3 8 53- 75 13

Dynamo oli kaudella pienoinen pettymys. Teki ns. tarvittavan eli pelasi itselleen sarjapaikan, mutta MuPaa vastaan oli varsin vaisu eikä aiempien kausien hurlumheistä ollut tietoakaan ainakaan MuPaa vastaan. Muita porukoita vei halutessaan, mutta halua ei löytynyt läheskään aina. Jatkossa porukkaakin olisi syytä olla enemmän, nyt liike loppui usein ankaran karvauksen jälkeen.

Parasta: Hurlumheimeiningin pilkahdukset
Huonointa: Vaisu yleisilme

SuPS
16 4 3 9 64- 69 11

MuPalle kauden hankalin vastus. Parhaimmillaan tehokas ja vaarallinen, huonoimmillaan ihmeellisen huono koska pelimiehiä näyttäisi joukkueessa olevan. Kärsi ties kuinka monta maalin tappiota, muun muassa molemmat pelit MuPaa vastaan. Onni eikä pääkoppa ei ollut mukana pelien lopussa, mutta kauden kokeneempana väijyy ensi kaudella kärjen takana yllätysvalmiina.

Parasta: Katsomovalmennus
Huonointa: Pelien loput

Lapa
16 5 1 10 70-113 11

Säilytti alkukauden pisteillä sarjapaikkansa. Taitavia kavereita mutta kentällinen miehiä ei riitä. Armeija ilmeisesti sotki pelit loppukaudesta, mutta jatkoa kannattaa miettiä mikäli porukkaa on matkassa kourallinen ja saunailtaan valmistautuminen aloitetaan jo ennen otteluiden loppumista.

Parasta: Taitoa ja käsiä
Huonointa: Asenne ja pelaajamäärä

Coreballo
16 5 1 10 53- 67 11

Tasainen porukka, kenties liiankin tasainen. Taisteli MuPalta pisteet viimeisessä turnauksessa, mutta oli muuten varsin tasapaksu otteissaan. Pelaajiakaan ei ollut liiaksi, mutta paremmalla viimeistelyllä olisi säilynyt kevyesti kun puolustus ja maalivahtipeli kuitenkin toimi.

Parasta: Tasaisuus
Huonointa: Maalinteko

NK SBT
16 4 2 10 65-110 10

Porukka, joka pelasi parhaat pelit vähillä miehillä Lillstrangin johdolla. Nostatti hiuksia kovilla otteilla muutamissa peleissä, mutta osasi halutessaan pelata puhtaastikkin. Hankala vastus, mutta liike ei vähillä miehillä riittänyt keskinäisissä otteluissa. Kentällisen pelimiehiä taakse kun saisi vielä muutaman pelurin niin putoamisuhkaa ei tällä kaudella olisi ollut.

Parasta: Vastaiskut
Huonointa: Epäolennaisuudet kentällä