Lehdistötilaisuus 21.7.

Tunnelma oli juhlallinen, ja ilmeet keskittyneet kasvojen punoittaessa kuin Paavo M. Petäjällä konsanaan ennen Lahden hiihtoskandaalin puintia. SC Muden Pallon lehdistötilaisuuteen oli seuran edustajien lisäksi saapunut mainonnan vähyydestä huolimatta kaikkien suurimpien lehtien edustajat sekä muutama ulkomaalainen televisioyhtiökin. Jo aiemmin päivällä mediadelegaatti oli tutustunut seuran toimintaan sekä kerännyt ennakkotietoa kesän suurimmasta pelaajasiirrosta salibandyn saralla.

Tilaisuus alkoi sekunnilleen ajallaan, kun kurkut oli ensin selvitelty mehulla sekä miehekkäästi yskien.
Lehdistön odottaessa malttamattomana seuran edustaja sekä pelaaja odottavat tilaisuuden alkuatyynenä kuin meri.

Seuran edustaja Antti Jussila avasi tilaisuuden salamavalojen räiskyessä. Hän kertoi hetken olevan juhlallinen niin seuran, SC Muden Pallon, kuin koko salibandyn näkökulmasta. Olihan itse tapauksesta kuhistu ja kuiskuteltu jo pitkään, mutta vasta nyt jännitys laukesi niin julkisesti kuin seuran ja muitten osapuolien sisällä.

Keski-Suomessa ja ulkomaillakin vakuuttavan miltei vuosikymmenen kestäneen salibandyuran tehneen Mikko Jussilan siirto Haapaveden SC Muden Palloon Jyväskylän salibandy-ylpeydestä O2-Jyväskylästä oli epäilemättä merkkitapaus niin Haapavedellä kuin muuallakin. Antti Jussila arveli pelaajasiirron vaikuttavan laajemmaltikin koko Euroopan salibandyyn, sillä vaikkei salaiseksi julistettua siirtosummaa julkistettukaan, oli selvää, että pikkurahalla moista kauppaa ei olisi saatu aikaiseksi. Toisaalta Jussila korosti, että seuralla olisi ollut varaa lisätä tarjoukseen vielä jotain "sukanvarresta", mutta onneksi sille tielle ei tarvinnut lähteä.

Seuran edustaja Antti Jussila kertoi tyytyväisenä siirron vaiheista ja valaisi läsnäollutta mediaa äärimmäisen tarkoilla faktoilla.

Seuran edustajan lopetettua lyhyen mutta ytimekkään alustuksen, puheenvuoro siirrettiin suoraan juhlakalulle, joka vastaili salamavaloihin tottuneena häkellyttävän varmasti lehdistön tiukkoihin kysymyksiin. Mikko Jussila kertoi siirron olevan hänelle unelmien täyttymys, jonka eteen oli tehty määrätietoisesti töitä jo vuosia. "Siirto on minulle unelmien täyttymys, jonka eteen on tehty pitkäjännitteisesti töitä jo vuosia", Jussila kommentoi.

Mikko Jussilan häkellyttävän varma esiintyminen sai median virtsaamaan hunajaa.

Pelaajan hauska mutta rento sanailu median kanssa kesti tovin, ja puheenaiheina oli muun muassa miehen tavoitteet sekä odotukset joukkueen menestyksen suhteen. "Omilla tavoitteilla ei juurikaan ole merkitystä, kunhan joukkue menestyy", Jussila kertoo, "joukkueen menestystyksen odotan olevan vähintäänkin yhtä loistavaa kuin tähänkin asti. Toivon että seuran nousujohteinen taival jatkuu tulevinakin vuosina." Jussilan kaikista puheista tuli selvästi ilmi, että sekä vastustajat että tuomarit saavat tulevilla kausilla olla tarkkana.

Yhden suurimmista iltapäivälehden kysymyksistä koski nykysalibandyn tilaa.

Mielenkiintoisin kysymys niin sanotulta keltaisen lehdistön edustajalta koski nykysalibandyn tilaa. Tähän molempien lehdistötilaisuuden osallistujen tyhjentävä vastaus oli, että nykysalibandyn tila on jees. Maalivahdille palautus sopi molemmille lehdistötilaisuudessa ytimekkäästi vastanneille, sillä kaikki seuran veskarit ovat kuulemma loppatassuja. Pelin kovuuteen molempien kommentti oli, että jälkipelit ne vasta kovia ovatkin.
Molemmat vastaavista olivat varsin yhtä mieltä nykysalibandyn tilasta.

Kysymysrumban tauottua kahden ja puolen tunnin jälkeen, päästiin niin sanotusti itse asiaan, Antti Jussilan noutaessa avustajalta seuran pelipaidan, jonka Mikko Jussila vastaanotti kyyneleet silmissä. Huoneen tunnelma oli herkkä, suorastaan runollinen, kun SC Muden Pallon punamusta paita koski ensi kertaa huippu-urheilijan ja Muden fanien tulevan ikonin liikutuksesta hionneita kämmeniä.
Liikuttavin hetki salibandyn historiassa.

Tämän jälkeen suoritettiin juhlallinen sopimuksen allekirjoitus, josta ei aluksi meinannut tulla mitään kuvaajien parveillessa pöydän ympärillä. Lopulta, salamavalojen paristojen loputtua Mikko Jussila kirjoitti vakaalla kädellä nimikirjoituksen timanttisella kuulakärkikynällä, ja sitoutui näin omalta osin toteuttamaan niin omaansa kuin SC Muden Pallon ruusuista unelmaa.

Allekirjoitus salamavalojen ristitulessa.


Allekirjoituksen jälkeen, tunnelman hieman laskeuduttua Jussila tiivisti tilaisuuden täydellisesti, ja lehdistö sai kauan odotetun loppukuvan, kun täyden päivätyön tehneet miehet nousivat pöytänsä äärestä ja sinetöivät maailmanluokan sopimuksen kultaisella mutta miehekkään tiukalla kädenpuristuksella. Tämän jälkeen median edustajat siirtyivät seuran edustustiloihin, molempien pöydän takana vastailleen lähtiessä lenkkipolulle, luvaten tosin liittyvänsä myöhemmin illalla seurapiirejä kiinnostaneisiin juhliin.

Kultainen kädenpuristus tilaisuuden päätteeksi.