Kajaani 10.11.2007
Ottelu Tulos MuPan tehopelaajat
SC MuPa - SBT PeTo
4-3
Jussila M. 1+1, Partanen, Sorjonen, Jussila A., Väätäjä 0+1, Kärki 0+1
SC MuPa - Hockey-90
3-4
Sorjonen 2, Jussila M. 1+1, Alajoki 0+1

Kahden pisteen pikkujoulut

Aivan alkuun nöyrimmät pahoittelut kaikille niille innokkaille faneille jotka ovat rapottia odotelleet koko pitkän viikonlopun. Valitettavasti 3-divisioonapelaajan ja seura-aktiivin pikkujouluaika on niin täynnä edustustehtäviä että kaikkeen ei aika tahdo millään riittää. Ja vielä kun seuran sihteerikin on kyllä hyvännäköinen mutta toivottoman laiska on joskus pakko tinkiä yleensä niin tarkoista aikatauluista.

Mutta sitten asiaan. SC Muden Pallo lähti lauantain turnaukseen pikkujoulutunnelmista huolimatta hakemaan kauan odotettua avausvoittoa kuninkaallisessa kolmosdivisioonassa. Edellisiltana yksi jos toinenkin MuPasoturi oli ollut viettämässä eri instanssien järjestämiä joulunaluskekkereitä, mutta siitä huolimatta paikalle saatiin lähes kolme kentällistä miehiä ja kaksi keskimäärin pelikuntoista maalivahtia.

Ensimmäinen ottelu oli ennakkoon se mistä voitto olisi syytä ottaa, sillä vastaan asettui toinen nousija SBT PeTo. Niin sanottu neljän pisteen ottelu siis jo tässä vaiheessa kautta säilymistaistelua ajatellen. Tai ainakin ilman voittoa olisi yhdessä pisteessä saattanut seurajohtoa tai Partasta alkaa ahdistamaan.

Ottelu lähti käyntiin mupalaisittain hissukseen ja vastustaja piti palloa. Parin pistohyökkäyksen jälkeen PeTo siirtyi kenties ansaittuun johtoon joka kesti aina erän viime minuuteille asti. Sitten MuPan pelätty ylivoima väläytti harjoitellun kuvion jossa Kärki siirsi pallon laitaan parrastaan kiihkeästi eroon tahtoneelle puheenjohtaja Mikko Jussilalle joka laukoi pallon hallitusti vastustajan puolustajan kengän kautta verkkoon. Pohjois-Euroopan paras maskimies seurasi tilannetta myös läheltä.

Toinen erä alkoi SBT PeTon harkasyötöllä, josta Väätäjä tarjoili MuPahistoriansa ensimmäisen syöttöpisteen, suoranaisen namusen keskelle Partaselle (ks. kohta Pohjois-Euroopan paras maskimies) jonka tulinen pommi upposi limupullon korkuisena maalin taka-alanurkkaan. Tämän jälkeen MuPan peli näytti paikoin ensimmäistä erää paremmalta ja maalipaikkoja syntyi.

Toisen erän loppupuolella kapteeni Jussilan pistettyä pallon tyhjistä ohi vastustaja tuli tasoihin pallon pomppiessa maalin edessä ja Pääkkösen neppailtua pallon lopulta omiin. Sorjonen kuitenkin päästi joukkueensa piinasta kiittämällä jälleen Petolaisia harhasyötöstä heti kolmannen erän alkuun. Äidin lihapullat taskuun, kastikkeet rinnuksille ja pallo yläpeltiin ja tilanteeksi 3-2.

Kolmannen erän puolivälissä vanhempi Jussila paikkasi aiempaa sössimistään vastustajan maalivahdin avustuksella. Löysä kiertoveto lirui kainalon alta verkkoon ja tilanne näytti mainiolta.

PeTo kuitenkin pisti väkisin paineen MuPan päätyyn ja kavensi vielä maalin päähän, mutta sen lähemmäs, kiitos tolppien ja maalivahti Pääkkösen muutaman maagisen pelastuksen vastustaja ei päässyt ja MuPa pääsi juhlimaan vapauttavaa avausvoittoa.

Kaiken kaikkiaan tasainen ottelu, joka olisi voinut kääntyä kummalle joukkueelle tahansa. PeTo laukoi enemmän ja kilautteli enemmän tolppia, mutta MuPalla oli myös omat paikkansa. Punamustien lasien läpi katsottuna ns. laatupaikat menivät MuPalle, mutta toisaalta vastustaja sai vähemmänkin laadukkaista paikoista palloja tolppiin. Maalivahdit olivat molemmissa päissä hyviä ja esittivät muutaman laatupelastuksen niihin laatupaikkoihin.

Suurta eroa ei kenttäpelistä joukkueiden välillä löytynyt. PeTo piti enemmän palloa mutta sortui muutamaan avausvirheeseen. MuPa taas merkkasi välillä omassa päässä miehiä huonommin mutta tällä kertaa Pääkkönen ja vastustajan hieman huono viimeistely ja huono onnikin viimeistelyssä riitti voittoon. MuPan ongelmaksi voidaan edelleen mainita maalinteon. Päästetyt maalit ovat tällä kaudella pysyneet joka pelissä siedettävissä lukemissa, mutta tehdyt maalit pitäisi saada nousuun.

Toisessa pelissä tästä kuuluisasta viimeistelystä saatiin taas jossiteltavaa. Vastustaja Hockey-90 tiedettiin MuPalle "sopivaksi" vastustajaksi. Joukkue joka liikuttaa palloa ja liikkuu itse hyvin tiesi vaikeuksia MuPan alakerralle eikä valmennuksellakaan ollut hirveästi uskoa omaan porukkaan ennen ottelua, kommenteista päätellen.

Siitä huolimatta ja ehkäpä juuri siksi MuPa pisti kuitenkin Hockeyn koville, osin vastustajan äärimmäisyyksiin menneen pallon siirtelyn vuoksi ja osin urhautuvan ja ahkeran puolustuspelin takia.

Vastustaja nimittäin syötteli välillä jopa liikaa, ja hieman hanakammin laukomalla olisi voinut ratkaista pelin jo hyvissä ajoin. Sen verran tärävästi aina pallonmenetyksen jälkeen Hockey MuPan maalia kohti tuli.

Hockey johti peliä oikeastaan koko ottelun ajan. MuPa kavensi tilanteeksi 1-2 vapaalyönnistä jonka Mikko Jussila ampui itsekkäästi suoraan pisteeltä. 1-4 -maalin jälkeen, jonka vastustaja teki harmittavasti alivoimalla pääosaan nousi alkukaudesta selvästi herännyt Sami "Bussikuski" Sorjonen, jonka kaksi näyttävää reboundosumaa toivat MuPan maalin päähän.

Paikkoja tasoitukseenkin asti oli, kuten mm. Partasen tolppa ja Kemppaisen viimehetken puolittainen läpiajo, mutta vastustaja ja erityisesti vastustajan maalivahti kestivät eikä MuPalle jäänyt hyvästä yrityksestä kuin luu käteen.

Epäonnistuja ei tässäkään ottelussa MuPasta oikeastaan löydy. Ensimmäisen erän sohlauksen jälkeen peliin saatiin hieman enemmän tolkkua ja hyökkäyksiin vähän järkeäkin, mutta viimeistely oli edelleen luokkaa liian huonoa. Puolustuksessa Eksymä, Kärki ja parrakkaampi Jussila urakoivat tyylikkäästi ja heidän takanaan Vanhala teki maalissa sen minkä pystyi, jäädyttämällä muun muassa vastustajan viime hetken rangaistuslaukauksen laukojan hieromaan palloa taaksepäin.

Vastustajan maaleista pari olisi ollut estettävissä hieman huolellisemmalla pelin avauksella tai merkkauspelillä, mutta toisaalta monta paikkaa estettiin ja useampi paikka selvitettiin tuurilla tai Vanhalan avustuksella. Toisessa päässä maaleja ei vaan saatu riittävästi aikaan hyvästä yrityksestä huolimatta.

Ainoa moitteen sija turnauksessa menee aikataulun venymiselle. Liitto vaikeuttaa jo muutenkin MuPan saunailtoja laittamalla joukkueelle aina viimeisen ottelun, mutta voisivatko tuomarit pitää aikataulun edes jotenkin kasassa. Miten pelit voivat olla myöhässä kolme varttia jo turnauksen puolivälissä? MuPan otteluissa tuomareista ja linjasta ei valittamista ollut ja aikataulukin näytti pysyvän siinä mihin se jo oli söhlitty. Mutta se siitä, jospa seuraavasta turnauksesta päästäisiin ajoissa kotiin.

Ja seuraavat pelithän pelataan jo kahden viikon kuluttua Raahessa, jossa MuPa kohtaa vanhan tutun Ruukin Innon sekä toisen vielä vanhemman tutun Oulun Tarmon.