MuPasoturi™ -mölkky

Seuran puheenjohtajan Mikko Jussilan mukaelma perinteisestä seurapelistä mölkystä sovitettuna SC Muden Pallon saunailtoihin sopivaksi viihteeksi. Soturi-iltamissa pelatut ensimmäiset ottelut lähentelivät dramatiikaltaan jalkapallon EM-kisojen kiihkeimpiä otteluita. Oikeudet muutoksiin pidätetään. Pelivälineitä voi tilata suoraan puheenjohtajalta. Toimitusaika siihen asti kun neitsytpelipaikka Villa Lång -mökki maalataan uudestaan.

Palikat

Mude- eli heittopalikka (kuningaspalikka)
Palikoiden kaatoa yritetään Mudepalikalla. Palikka on aerodynaamisesti muotoiltu ja molemmat palikan päät on suojattu kämmenten hikoilua vastaan. Heitettäeässä on noudatettava suurta varovaisuutta vahinkojen minimoimiseksi.

C eli kapteenipalikka (despoottipalikka)
Kaatamalla tämän palikan joko yksin tai syöttäjän kanssa, ansaitset puhumalla yhden ylimääräisen tehopisteen. Jos tämä palikka kaatuu yhdessä PJ palikan kanssa on siis luvassa huikeat neljä pistettä. Aloittaa pelin kasan keskimmäisenä.

PJ eli puheenjohtajapalikka
Myöskin tämän palikan kaatamalla ansaitset yhden ylimääräisen puhutun tehopisteen. Jos tämä palikka kaatuu yhdessä C palikan kanssa on luvassa myöskin neljä tehopistettä. Jos et kaada tätä palikkaa yökerhokierroksella, on luvassa yksi piste miinusta.

ALA eli alajokipalikka
Jos tämä palikka kaatuu yksin, pelkkänä maalintekijäpalikkana tapahtuu seuraava heitto läheltä ylös, eli siis metriä lähempää kuin tavallisesti.

P eli partsupalikka
Ainoa palikka joka saa kaatua kolmantena kahden tehopistepalikan lisäksi, koska partsupalikka tykkää toimia kakkossyöttäjänä. Tosin tehopistettähän siitä ei merkata.

V eli väätäjäpalikka
Tämä palikka ei tällä kaudella toimi maalintekijänä, eli yksittäisenä kaatujana luvassa on vain lämmintä kättä. Mutta mikäli tämä palikka toimii syöttäjäpalikkana on luvassa yksi ylimääräinen tehopiste.

I eli ilkkapalikka (sinkkumiespalikka)
Kaatamalla tämän palikan yökerhokierroksella ansaitset tuplat eli kaksi tehopistettä. Jos kaadat tämän palikan yksittäisenä maalintekijänä tulee seuraava heitto suorittaa yläkautta, sillä yli se menee joka tapauksessa.

R eli jukkaR palikka
Myöskin tästä palikasta yökerhokierroksella tuplapisteet. Tämä on ainoa palikka joka ehtii hyökkäyksen jälkeen takaisin puolustukseen mikäli maalia ei synny, eli jos kaadat tämän ylimääräisenä palikkana, saat uuden yrityksen. Mutta vain kerran, ei sentään montaa kertaa peräkkäin.

JK eli korvapalikka.
Tavallista huterampi palikka, helppo kaataa. Mikäli palikan saa todistetusti ilmaan vaakatasoon lentämään on luvassa yksi ylimääräinen tyylipiste. Mikäli kaadat tämän palikan kolmesti turnauksen aikana yksittäisenä maalintekijänä saat ylimääräisen karsintaturnausheiton varsinaisen peliajan lisäksi.

TK eli kärkipalikka.
Tämä palikka on nuoralla kiinni O eli oopeepalikassa. Eli syöttäjä on lähes taattu tämän palikan kaatuessa. Mikäli kuitenkin vain toinen palikoista kaatuu hylätään maali liian epätodennäköisenä.

O eli oopeepalikka.
Nuoralla kiinni kärkipalikassa. Samat säännöt pätevät kuin kärkipalikan kohdalla.

M eli monsuunipalikka.
Kun kaadat tämän palikan kahdesti peräkkäin hyväksytyn maalin merkeissä ansaitset ylimääräisen monsuuniheiton.

F eli fordellpalikka.
Tämä palikka hyväksytään vain syöttäjäksi. Mikäli palikka kaadetaan yksistään maalintekijänä, maali hylätään paitsiona (vai mikä se nyt oli), eikä tehopistettä tipu.

SS eli bussikuskipalikka.
Tämä palikka tulee jokaisen pelaajan kaataa vähintään kerran turnauksen aikana varsinaisella peliajalla, muuten se möksähtää koska ei saa palloa ja seurauksena on yksi möksähdyspiste eli miinusta. Jos kaadat tämän palikan yksittäisenä maalintekijänä, on maali varmaankin ollut sen verran hienosti ilmasta suoraan sutaistu pesislyönti että saat ylimääräisen heiton, tosin selin palikoihin päin, oman pään ylitse heittäen.

L eli latepalikka.
Tämä palikka tekee niin pirusti töitä, että…mutta eihän siitä mupassa palkita. Niinpä tämä palikka voi saada aikaan vain yhden tehopisteen per ottelu. Siis varsinaisella peliajalla.

LT eli loppatassupalikka.
Jos kaadat loppatassun yksittäisenä palikkana on seurauksena oma maali ja yksi vähennetty tehopiste. Paitsi jos heittäjänä toimii loppatassumaalivahti itse, jolloin niinkin pitkälle kantaneesta heitosta palkitaan ylimääräisellä tehopisteellä. Jos tämä palikka kaatuu toisena palikkana maalissa, jää syöttöpiste saamatta, koska ei sitä kuitenkaan kukaan usko.

S eli samipalikka.
Toinen maalivahtipalikka, jonka kaatamisesta yksittäin seuraa oma maali ja pistevähennys. Tälle kyseiselle veskarille ei mitään säälipullaheittoavustuspisteitä tipu. Jos tämä palikka kaatuu toisena palikkana maalissa ansaitsee sillä heitolla ylimääräisen tehopisteen, koska samipalikka on niin iloinen.

E eli eksymäpalikka.
Tästä palikasta saunailtakierroksella tuplapisteet.

A eli andypalikka.
Tämä palikka ei voi toimia kuin maalintekijänä. Eli jos kaadat tämän palikan toisena palikkana jonkun muun kanssa, jää syöttöpiste saamatta. Yksittäisenä maalintekijänä tämä palikka ansaitsee ylimääräisen tehopisteen.

RI eli riekkipalikka.
Tämä palikka aloittaa pelin metrin päässä muusta porukasta pelialueen nurkassa pyörien. Eli jos kaadat tämän palikan aloituksessa, eli saunailtakierroksella on luvassa kaksi pistettä.

K eli karipalikka.
Jos tämä palikka kaatuu ylimääräisenä syöttäjän ja maalintekijän lisäksi, on seurauksena jäähy ja seuraava heitto suoritetaan kahta metriä kauempaa. Kaksi jäähyä samassa pelissä johtaa vitoseen eli viisi metriä kauempaa tapahtuvaan heittoon. Ja kolme jäähyä yhdessä pelissä varsinaisella peliajalla johtaa punaiseen korttiin ja pelistä pihalle lentämiseen.

Pelin kulku

Turnaukseen kuuluu seuraavat kierrokset, vaikkakin hieman epäloogisessa järjestyksessä (tai ainakin yksi yökerhokierros puuttuu saunaillan perästä) pelimekaniikasta johtuen.

1.Saunailtakierros (1 heitto)
Tällä kierroksella tienaat niin monta pistettä kuin palikoita kaatuu (+ mahdolliset saunailtakierrosta koskevat erikoispisteet).

2. Turnaus eli kaksi peliä (6 heittoa)
Molemmissa peleissä kolme erää, eli yhteensä 6 heittoa per pelaaja. Mahdolliset bonusheitot suoritetaan tämän kierroksen yhteydessä.

Pelikierrosten pisteytys tapahtuu seuraavasti:
Hyväksytty maali tapahtuu kaatamalla joko yksi tai kaksi palikkaa yhdellä heitolla (mahdolliset poikkeukset listattu palikkaesittelyssä). Mikäli yhdellä heitolla kaatuu enemmän kuin kaksi palikkaa ei maalia hyväksytä ja pisteet jäävät saamatta.

Kahden palikan kaatuessa ei poikkeustapauksia lukuun ottamatta ole väliä kumpi palikka on syöttäjä/maalintekijä, sillä tehopisteet ovat tässä pelissä samanarvoisia. (poikkeustapaukset toimivat aina kuvauksessa mainitussa tehtävässä mikäli kaksi palikkaa kaatuu eli jos palikka ei voi toimia syöttäjänä ja se kaatuu toisena kahdesta palikasta, ei syöttöpistettä silloin merkata, koska toinen palikka toimii tällöin automaattisesti maalintekijänä)

3. Yökerhokierros (1 heitto)
Tälläkin kierroksella tienaat pisteen per kaatunut palikka (+ mahdolliset yökerhokierrosta koskevat erikoispisteet).

4. Mahdolliset jatkot eli äkkikuolemakierros tasapelin koittaessa.
1 heitto per jatkoille selvinnyt pelaaja ja pisteet samaan tapaan kuin saunailta ja yökerhokierroksella (saunailta ja yökerhokierroksen bonuspisteet eivät päde) Heittojärjestys käänteisesti pistejärjestyksessä siten että eniten pisteitä tähän mennessä kerännyt heittää viimeisenä.

Voittaja on siis se sankari joka näiden yllämainittujen kierrosten aikana kerää eniten pisteitä.

Lisäsäännöt

Selvinpäin pelaavat soturit aloittavat kahdesta miinuspisteestä, koska muiden oletetaan olevan noin kahden promillen humalassa.

Heitto suoritetaan normaalisti noin neljän metrin päässä palikoiden aloituspaikasta sijaitsevan viivan tai muun vastaavan merkin takaa. Yliastuttu heitto hylätään.

Mikäli heittäjä onnistuu kaatamaan vain molemmat maalivahtipalikat peli keskeytetään kunnes järkytyksestä on toivuttu ja jokainen kilpailija on shokin jälkeen saavuttanut tyydyttävän nestetasapainon. Suositeltavaa on ettei peliä jatketa enää samana iltana ilman puheenjohtajan tai itse Muden lupaa. Mikäli peliä kaikesta huolimatta päätetään jatkaa, pistetilanne nollataan koska kukaan ei kuitenkaan enää muista tilannetta ja heittopaikkaa siirretään kolmella metrillä taaksepäin.

Puheenjohtaja pidättää oikeuden tehdä sääntömuutoksia pelin aikana pakottavasta syystä.