Vaatimaton veivaaja villitsi Kempeleen

Kempele 22.3.2003, 4-divisioonan ottelu SC Muden Pallo - PaPaS II, pelikellon näyttäessä aikaa 36.55. Ainakin kaikkien Mupalaisten kannattaa paina päivä ja kellonaika muistiin, sillä jälleen MuPan historiankirjoissa on yksi lehti kääntynyt.

MuPan kokenein, puolustaja Pasi Tiitinen, #5, mykisti Kempeleen mylvivän yleisömeren yksilösuorituksella, joka hakee vertaistaan MuPan ja maailman salibandyn historiassa. MuPa pelasi tuolla hetkellä ylivoimaa viidellä kolmea vastaan. Ylivoimakentällisessä laukojan paikalle komennettu, hurjasta lyöntilaukauksestaan tunnettu puolustaja sai pallon vastustajan kulmapisteellä. Huomaamaton hiipiminen vastustajan maalin taa, tuima katse maalivahtiin, salamannopea mailan pyöräytys. Pallo nousi kuin tuhkasta mailan lavan mukana ilmojen teille. Pari nopeaa harppausta maalin vasemman takatolpan ohitse, mailan heilahdus. Vastustajat ja omanpuolulaisetkin havahtuivat kuin unesta vasta pallon pudotessa oikeasta yläkulmasta maalin sisäpuolelle. Huumaava meteli, MuPan vaihtopenkki ryntää kentälle, Tiitinen on piiritetty, vastustaja on kuin puulla päähän lyöty. Pelikello pysähtyy tuomarin kimeään pillin vihellykseen.

Puolustaja Tiitisen salibandyuran ensimmäinen sarjamaali ei olisi voinut syntyä komeammalla tavalla. Moni ei usko sitä todeksi vieläkään.

Pelin jälkeen haastateltu fani kertoo:"En meinaa uskoa sitä todeksi. Hetki oli uskomaton, kyynel tuli silmään verkon heilahtaessa, tunteet olivat todella pinnassa. Yleisössä kukaan ei jäänyt sillä hetkellä kylmäksi, eikä kyllä kentälläkään. Yksi MuPan pelaajakin putosi heti maalin jälkeen polvilleen hämmästyksestä. Pasilla on ollut paikkoja maalin jo aiemmin, mutta kyllä maalia kannatti säästää tuohon hetkeen."

Tiitisellä tosiaan on paikkoja ollut aiemminkin. Ilmaveivi ei tullut sattumalta, siitä kertovat lukemattomat harjoitusminuutit. "Pasille kyllä soi tuon maalin. Reeneissä hän on väläytellyt jo aiemmin, mutta pelissä ei tuota olisi ihan heti odottanut. Pasi on kiistatta yksi Suomen parhaita ilmaveivaajia, mutta häntä on vaan hieman hankala saada vastustajan maalin taa", kommentoi MuPan valmennusjohto, ja jatkaa:"Nyt tilaisuus tuli kahden miehen ylivoimalla. Saa nähdä milloin vastaava tilanne tulee uudelleen kohdalle". Mahdollisia ilmaveivistä tulevia bonuksia valmennusjohto ei suostunut kommentoimaan.

Puolustaja itse ei vaatimattomuuttaan suostunut maalia kommentoimaan, mutta hymy oli pelin jälkeen herkässä, vaikka ottelussa tappio tulikin. Pelitoverin kommentti asiasta oli varsin tyhjentävä:"Kyllä tuo maali oli koko joukkueelle kuin voitto. Ensimmäisen kerran pelin jälkeen MuPan pukukopissa nähtiin vuolaasti itkeviä miehiä. Tunnelma kopissa oli sanalla sanoen herkkä."

Tällä kertaa tämän kauden viimeinen maali oli kauden komein. Jää nähtäväksi millaisella maalilla ensi kausi aloitetaan.